Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-02-2024
Menu
Kalender
Februar 2024
MaTiOnToFr
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
FORUM
Opret nyt indlæg besvar dette indlægOversigt | Tilbage
Afsender: Ole Pøhls
Dato: 10-12-2007 01:17:57
Emne: Behandling af fangede fisk.
Jeg så et indlæg på tv.4, hvor de fangede Langer i stort set hvert kast. De arme levende væsener, blev hårdt og brutalt befriet for krogen, og smidt ud igen. Hvor mange af de udsatte fisk, overlever den brutale behandling. ??

I tilsvarende udsendelser på tv 4 om karpefiskeri, ser man hvordan fiskerne nænsomt behandler karperne, for ikke at baskadige deres slimlag, for at sikre fiskenes overlevelse. Er Langerne ikke så sarte som Karper, eller er de turbådsfiskere blot mere brutale mennesker, der ikke går op i, om alle deres genudsatte fangster overlever. Hvis det er tilfældet, burde tv.4 så vise sådanne eksempler på, om hvordan man ABSOLUT ikke skal behandle de fisk man fanger.
MVH. OleAfsender: Mads Hussing
Dato: 10-12-2007 07:29:58
Emne: RE: Behandling af fangede fisk.
Hej Ole,

Jeg går udfra at det er dk4 du mener :-)

Det er rigtigt at karpefiskere passer rigtig godt på deres fisk - noget som nogle andre fiskere måske ikke gør helt så meget ud af.

Det er undertegnede der har produceret programmerne og jeg viser hvordan fiskeriet foregår uden at sminke det.

Mvh
Mads
Afsender: Jonas_P x
Dato: 11-12-2007 00:20:41
Emne: RE: Behandling af fangede fisk.
@Ole

Jeg tænkte det samme da jeg så havfiskeprogrammerne fra norge.-et sørgeligt syn.

@Mads

Er fiskemagasinet holdningsløst?-i så fald hvorfor?

Med venlig hilsen
JonasAfsender: Mads Hussing
Dato: 11-12-2007 07:27:23
Emne: RE: Behandling af fangede fisk.
@Jonas,

Jeg ved ikke hvordan du kommer frem til at Fiskemagasinet er holdningsløst når jeg siger at vi ikke vil sminke programmerne... Er det holdningsløst at have en holdning om at fiskeriet skal vises ægte og usminket? Selv når fiskeriet ikke er kønt.

Eller vil det være bedre at kllippe alt det grimme fra, så man ikke støder nogen? Men til gengæld ikke viser hvordan fiskeriet foregår rigtigt.

Min holdning er at jeg helst vil have ægte og usminkede programmer og det kan man være uenig i, men at kalde det holdningsløst virker mærkeligt synes jeg.Afsender: Lasse
Dato: 11-12-2007 14:06:08
Emne: RE: Behandling af fangede fisk.
Synes klart udsendelserne skal holdes orginale, og ikke smike dem, vi ved godt at det ikke er alle ting der for går som det måske burde men sådan er det og det bliver der formentenligt ikke lavet om på, her mener jeg at hav fiskeriets behandling af fiskene måske ikk er korrekt, men såda har det vel altid vræet og sådan forsætter det forhåbenligt os med!Afsender: Lars Larsen
Dato: 11-12-2007 14:48:36
Emne: RE: Behandling af fangede fisk.
Sminkede fisk, er det det man kalder klovnfisk??

Synes at udsendelserne skildrer fiskeriet fint som det foregår. At man så kan være uenig i hvordan fiskene behandles er en anden snak. Havfiskere har meget at lære i forhold til genudsætning af fisk.Afsender: Jonas_P x
Dato: 11-12-2007 18:57:59
Emne: RE: Behandling af fangede fisk.
@Mads

"Vi viser virkeligheden som den er" Det lyder så fint.
Jeg spurgte om i var holdningsløse fordi i/du ikke ytrer en holdning til det unødvendige dyreplageri der finder sted ved noget af det havfiskeri i rapporterer om.

Set i de perspektiv er det vel ganske naturligt at spørge om i er holdningsløse.

Flere skrevne medier har taget afstand til flere af de , i mine øjne trælse aspekter, af havfiskeriet op. Hvorfor hopper i ikke med på den vogn? Du/i er nogle af dem der rent faktisk har mulighed for at komme ordentlig ud med budskabet om mindre rykfiskeri og ordentlig håndtering af fangst hvad enten det gælder genudsætning eller aflivning. Men ikke en eneste udmelding har jeg set fra jeres side.

Istedet tonser du storsmilende rundt på en turbåd i øresund mens den ene røvkrogede gydetorsk efter den anden hales indenbords til din utvetydige begejstring. Under jeres havtur til norge kan man se mildest talt utilstrækkelige genudsætningsprocedure ligesom madfiskene selvfølgelig skal vejes fotograferes m.m. inden det blir aflivet(hvis de da blir det?)

Er du Mads Hussing! holdningsløs vedrørende disse forhold? Ellers er du Mads Hussing bange for at problematisere programproduktionen ved at forholde dig kritisk til noget af det du formidler?

Man kan nemlig sagtens både formidle tingene som de bedrøveligvis foholder sig samtidig med man forsøger at rykke tingene i den rigtige retning.

/JonasAfsender: Jonas_P x
Dato: 11-12-2007 19:04:37
Emne: RE: Behandling af fangede fisk.
@Lasse

"Synes klart udsendelserne skal holdes orginale, og ikke smike dem, vi ved godt at det ikke er alle ting der for går som det måske burde men sådan er det og det bliver der formentenligt ikke lavet om på, her mener jeg at hav fiskeriets behandling af fiskene måske ikk er korrekt, men såda har det vel altid vræet og sådan forsætter det forhåbenligt os med!"

Fascinerende kommentar! Du skriver inddirekte noget ala:
'Havfiskerne behandler ikke deres fangst anstændigt, sådan har det altid været og sådan vedblir det forhåbentlig med at være.'

Hagl og patter!!! det synes jeg godt nok er en
giga-åndsvag holdning.

Hvis det var en global indstilling til problematikker ville vi stadig lave ild med flintesten og dyrke sex med svært behårede kvinder.

JFCAfsender: Mads Hussing
Dato: 11-12-2007 19:25:46
Emne: RE: Behandling af fangede fisk.
Jonas spørger:
"Jeg spurgte om i var holdningsløse fordi i/du ikke ytrer en holdning til det unødvendige dyreplageri der finder sted ved noget af det havfiskeri i rapporterer om."

Mads svarer:
Igen - jeg viser tingene som det er, og jeg vil ikke opdrage mere end højst nødvendigt. Hvis folk synes at det er noget rod det der sker, så håber jeg at de siger det til de havfiskere de kender og ikke selv gør det hvis de tager på havet. Behøver lystfiskere en far til at guide dem??


Jonas skriver:
"Flere skrevne medier har taget afstand til flere af de , i mine øjne trælse aspekter, af havfiskeriet op. Hvorfor hopper i ikke med på den vogn? Du/i er nogle af dem der rent faktisk har mulighed for at komme ordentlig ud med budskabet om mindre rykfiskeri og ordentlig håndtering af fangst hvad enten det gælder genudsætning eller aflivning. Men ikke en eneste udmelding har jeg set fra jeres side"

Mads svarer:
Hvis du har fulgt med her på siden vil du også vide at jeg ikke synes at bulefiskeri er i orden med kæmpe kroge og kæmpe pirkebevægelser. Især de store bevægelser gør at jeg ikke synes at det er OK, for det angiver at man ikke prøver at lokke fiskene, men prøver på at kroge dem. Så jeg er "hoppet med på den vogn", selvom jeg ikke nødvendigvis anser det for en god ting at hoppe med på andres vogne.

Jonas spørger:
"Er du Mads Hussing! holdningsløs vedrørende disse forhold? Ellers er du Mads Hussing bange for at problematisere programproduktionen ved at forholde dig kritisk til noget af det du formidler?"

Mads svarer:
Det håber jeg at du snart har forstået at bare fordi man ikke vil lege mor eller far for danmarks lystfiskere og rent faktisk tror på at de fleste godt kan tænke selv, så er man ikke holdningsløs. I min verden er det snarere tværtimod. Dem der ønsker guidning gennem livet kan da ikke udvikle de store holdninger - hvis man opfordrer til at tænke selv så kan det være at der bliver udviklet holdninger.


Mvh
Mads
Afsender: Jonas_P x
Dato: 11-12-2007 20:31:47
Emne: RE: Behandling af fangede fisk.
"Igen - jeg viser tingene som det er, og jeg vil ikke opdrage mere end højst nødvendigt. Hvis folk synes at det er noget rod det der sker, så håber jeg at de siger det til de havfiskere de kender og ikke selv gør det hvis de tager på havet. Behøver lystfiskere en far til at guide dem"

Vi er helt enige om du viser tingene som de er, så lad os kaste den ged ud over skrænten.

Du kan tro jeg fortæller de havfiskere jeg kender hvordan jeg synes klaveret burde spille.

"Behøver lystfiskere en far til at guide dem?"

Yes! tilsyneladende. Du mener ikke de børn og unge der ser dine fabelagitige udsendelser kunne ha brug for at få fremstillet et alternativ(Mundtligt eller visuelt) til den hellige virkelighed du fremviser omkring håndtering af fisk.
Mange gør som de ser det gjort i tv, tro det eller ej. Hvilket blandt andet er grunden til en del mennesker mener at ham der Rex Hunt han har heltstyr på håndtering af fisk!.
Idet du nægter at forholde dig kritisk til det du formidler ser jeg en implict støtte til forholdende som du fremstiller dem.


"Hvis du har fulgt med her på siden vil du også vide at jeg ikke synes at bulefiskeri er i orden med kæmpe kroge og kæmpe pirkebevægelser. Især de store bevægelser gør at jeg ikke synes at det er OK, for det angiver at man ikke prøver at lokke fiskene, men prøver på at kroge dem. Så jeg er "hoppet med på den vogn", selvom jeg ikke nødvendigvis anser det for en god ting at hoppe med på andres vogne"

Jeg har ikke fulgt så meget med her på siden, så det kan jeg ikke udtale mig om. Jeg kan blot konstatere at du har lavet to udsendelelser om fænomenet hvor du ikke ytrede en eneste kritisk bemærkning vedrørende de mange fejlkrogede fisk.

"Det håber jeg at du snart har forstået at bare fordi man ikke vil lege mor eller far for danmarks lystfiskere og rent faktisk tror på at de fleste godt kan tænke selv, så er man ikke holdningsløs. I min verden er det snarere tværtimod. Dem der ønsker guidning gennem livet kan da ikke udvikle de store holdninger - hvis man opfordrer til at tænke selv så kan det være at der bliver udviklet holdninger."

Skal jeg forstå det sådan at du ikke ønsker at fangstteknik og fiskehåndterring under havfiskeri skal forandre sig? Da tingene stadig forholder sig som de gør er det netop et bevis på at folk ikke flytter sig meget med mindre de blir vejledt(en historisk kendsgerning iøvrigt)Vi er alle blevet guidet i større eller mindre grad,-også dig, ellers var du ganske givet død af sult(Hvilket vi jo ved selvsyn kan konstatere ikke er tilfældet ;-) - Jeg må godt drille jeg har selv tævepatter).

Det er fint(well det mener jeg faktisk ikke det er) at du ikke vil gøre dit til at være med til at flytte danske lydtfiskere hen imod en mere etisk og dyrevenlig indstilling til fiskeriet. Men jeg har unægteligt meget svært ved at se dette forsvaret med at folk skal ha lov at danne deres egen meninger. Hvis man har fanget en fisk man skal spise, skal den aflives hurtigt og humant, den skal ihvertfald ikke lide kvælningsdøden i en vasketøjskurv- det er der kun en rigtig mening om! Hvis man er lystfisker fisker man med det formål at lokke fisken til at hugge man jager ikke med fuldt overlæg en trekrog i bugen på den- det er der ligeledes kun en rigtig mening om(her gælder lovteksten heldigvis også).

Mads du er muligvis irriteret over jeg forholder mig kritisk til visse forhold herinde. Intentionen med mine indlæg er ikke at skabe rav i den for enhver pris. Jeg skriver fordi jeg mener jeg har noget at bidrage med til debatten og fordi at, til fiskemagasinets store ros, dette er en af de få steder hvor man får "saglig" respons fra 'bagmændende'. Et godt forum indeholder i mine øjne indlæg der byder på mere ' Hold da op en flot fisk' , 'Hvornår kommer der maller i Hove' eller 'Sygt det var sjovt sidste gang kæmpesnotplade brasen hansen åd din 'sardin/valnød popup snowmanø' for 3 gang samme nat'.


Med venlig hilsen
Jonas
Afsender: Mads Hussing
Dato: 11-12-2007 21:38:53
Emne: RE: Behandling af fangede fisk.
Hej Jonas,

Jeg vil bare sige at vi er enige om at det er helt i orden at være uenige! Og jeg er glad for at du mener at du får saglig respons fra bagmændene. Det er det jeg prøver på, og jeg ved godt at det er et særsyn at firmaer/privatpersoner/producenter er så åbne. Og der er også pissebesværligt :-) Men det er efter min mening prisen værd.

Jeg mener at folk generelt kan tænke selv, og jeg mener at der er sket en udvikling gennem de seneste år. Der er stadig meget der ikke er kønt, men jeg er sikker på at tingene bliver bedre. At nogen tager det op herinde skubber efter min mening også i den rigtige retning.

Jeg vil ikke være moraliserende i mine programmer - jeg vil helst være tro imod det fiskeri jeg er ude på og så må folk selv danne sig en mening om det der sker.

Jeg mener ikke der er så meget mere at sige om det - det er sådan jeg har det og det er min holdning til det. Det kan være en forkert holdning efter din mening, men jeg mener ikke at det er fordi vi er holdningsløse.

Hvis du ønsker masser af holdninger kan du altid kommer herind, for her er altid en mening at komme efter :-)

Mvh
Mads
Opret nyt indlæg besvar dette indlæg
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk