Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:21-02-2024
Menu
Kalender
Februar 2024
MaTiOnToFr
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
GREJNYHEDER

Indtast søgeord:Gem søgeord
 
  
Grejnyheder ialt: 20
Undgå indbrud i båden
Dato:10-04-2006
Beskrivelse
En ny sæson står for døren. Båden skal i vandet, og sommerens glæder på havet. Men der er desværre også andre, for hvem sæsonen starter: havnerotterne.

En moderne båd, hvad enten det er familiens sejlbåd eller det er lystfiskerens trollingbåd, er i dag ofte udstyret med store værdier. Der er monteret kompas, ekkolod, GPS og meget mere, ting der tilsammen ofte løber op i mange tusinde kroner i indkøb. Og ofte sidder disse værdier ubeskyttede, idet der på danske havne ikke findes nogen form for adgangskontrol, og heller ingen overvågning. Det er derfor op til bådejerens at sikre sig ekstra godt mod indbrud.

Det kan derfor være en god ide at investere i en tyverialarm. Og så kan det jo ligeså godt være en lidt mere intelligent løsning, for det hjælper ærlig talt ikke meget, at der lyder et svagt horn 500 m. ude ad havnemolen, der højst kan vække havnekatten.

Ved at undersøge markedet fandt jeg en smart løsning, en såkaldt Smartsmsbox. En alarm der sender en SMS ved indbrud til op til 6 mobiler. Man aktiverer simpelthen alarmen via sin mobiltelefon, når man forlader båden. Via den medfølgende PIR-sensor (PIR = Infrarød bevægelsessensor), der er strategisk placeret, registrerer når der er personer i rummet. Boksen sender så en besked til den eller de mobiltelefoner der er indprogrammeret.

Montering:
Selve systemet er ganske let at montere, det kan gøres af alle der kan afisolere en ledning. Der skal monteres en 4-leder fra PIR’en til SMS-boksen, samt tilsluttes 12v direkte eller 230v via den medfølgende strømforsyning. Derudover kan f.eks. dørkontakter el. lign til 3 andre indgange.
Til tyverialarmen kan der købes et horn, som lyder i tilfælde af alarm.
Og så skal man isætte et SIM-kort, og man er klar til programmering.

Programmering:
For mig var det er ny terminologi der skulle læres. Men svært var det ikke, man lærer hurtigt ideen, og med hjælp af mobiltelefonens skabeloner går det daglige ganske let. Skal man aktivere sin alarm, sender man en SMS hvor der står ALARM ON og får et svar der hedder:

status=in1 off/in2
off/in3 off/in4 on/out1
off/out2 off/function
alarm/bell off/main on
(13.0v)/alarm active

Med andre ord får du en masse informationer, som umiddelbart er svære at overskue, men det læres hurtigt. Køber man andet tilbehør, eller bruger andre af de indbyggede funktioner, er der selvfølgelig flere kommandoer at lære, men i det daglige går let alligevel.

Andre indbyggede funktioner:
Med i prisen får man 2 styrede udgange som man f.eks. kan bruge til styring af lys, lænsepumpe, varme eller andet. Der sidder et 10 Amp. kontaktsæt over hver, som man slutter via SMS efter behov, eller lader styre af en indgang.

SIM-kort:
Systemet kræver oprettelse af et mobilnummer. Dette gøres billigst ved et af de selskaber hvor man betaler forud, f.eks. CBB eller Telmore. Disse kort er der ikke abonnement på, og det koster typisk 19 øre at sende SMS. Husk at tilmelde udlandstelefoni hvis du behov for dette.

Andet tilbehør:
Noget af det rigtig smarte, man kan købe til, er en GPS-boks. Denne fungerer som en selvstændig GPS ankeralarm, der sender en besked hvis din båd flytter sig mere end 180 m. Derefter sender den en besked hver 1½ time hvis båden stadig flytter sig. Via internettet kan du så hele tiden se hvor din båd befinder sig, og dermed få den tilbage. Alene af den grund er det vigtigt kan være vigtigt at have tilmeldt SIM-kort til udlandstelefoni!

Man kan også montere en temperaturføler, og ad denne vej overvåge temperaturen, og man kan også bruge den til varmestyring eller frostsikring.

Konklusion:
Det er uden tvivl en let og billig måde at øge sikkerheden for sine værdier. Jeg har bevidst ikke skrevet om priser her, de er lette at finde på firmaets hjemmeside www.smartsmsbox.com hvor man også finder en forhandlerliste. Min blev købt gennem West Bådudstyr (1west.dk) i Køge, og jeg mener at der er en smart løsning til en god pris.

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk