Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:17-06-2024
Menu
Kalender
Juni 2024
MaTiOnToFr
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Piratfisk i Øresund09/08/2013 11:06:18
Da der fornyligt blev fanget en godt 20 centimeter lang fisk med store, skarpe tænder skabte det stor frygt for, at Øresund var blevet invaderet af piratfisk.

Et eksemplar af den såkaldte pacu - en fisk med store skarpe tænder - blev for nyligt fundet i en fiskers net i Øresund. Pacuen er nært beslægtet med den traditionelle piratfisk der under normale omstændigheder opholder sig i Amazonflodens mørke vande.

Pacuen brugerovervejende sine tænder til at knuse nødder og anden frugt, men dette har dog fået fatale konskvenser tidligere. I Papua Ny Guinea, hvor arten også er udsat, har den ved flere tilfælde taget fejl af nødder og mandlige svømmeres ædlere dele, skriver Ekstrabladet. Så, hvis du bader i Øresund i disse dage er det måske en god idé at beholde badebukserne på ? man ved aldrigt om der er flere derude.

Det store spørgsmål er nu om fisken var en enlig svale, eller om det er en art, vi kommer til at se mere til. Hvordan fisken er havnet i Øresund, langt væk fra dens naturlige omgivelser, er der ingen der kan svare på, men da der er tale om en invasiv art, kan der være risiko for, at det ikke er det eneste eksemplar, der på nuværende tidspunkt svømmer rundt blandt de badende danskere.

Pacuen kan veje op til 25 kg og er en populær spise- og opdrætsfisk. Nogen tror at fisken er undsluppet fra Den Blå Planet, andre mener at nogen har tømt deres akvarium i Øresund. Pacuen er kun en enkelt gang tidligere blevet fanget i Europa. Det var i 2002, hvor en lystfisker fik fisken på krogen nær et kraftværk ved Odra-floden i Polen.

Selvom fisken kun er fanget to gange i Europa er det alligevel en god grund til at være ekstra opmærksom når man som badegæst ser en eksotisk fisk i vandet, hvis man ønsker at beholde sine ædlere dele.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk