Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:31-05-2023
Menu
Kalender
Maj 2023
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Hvad skal man gøre når man bliver stukket af en fjæsing?14/08/2013 12:48:21
Sommeren er højsæson for fjæsingstik. Mange badegæster bliver hvert år stukket når de er vandet, og dertil kommer dem som fanger fisken og ved et uheld kommer i kontakt med fjæsingens giftpigge. Men, hvad gør man egentligt når uheldet er ude?

Fjæsingens giftpigge sidder på den første rygfinne, hvor de to første stråler giftpigge befinder sig, og derudover er der er også en giftpig på hvert gællelåg. Giften fra fjæsingen går ind og angriber blodets blodlegemer, og kan faktisk være livsfarlig for folk med svage hjerter. Desuden kan et stik fra en fjæsing være yderst smertefuldt - væsentligt kraftigere end smerten fra hvepsestik. Typisk vil smerten først indfinde sig et stykke tid efter stikket.

Lige efter stikket anbefales det af vagtlægen at tage en pille antihistamin. Antihistamin er en allergimedicin som fås på de fleste tankstationer og i supermarkeder. Er du længere væk hjemmefra og er butikkerne lukkede kan det derfor være en god idé at opsøge den nærmeste tankstation, hvor man oftest kan få en gratis pille. Desuden gælder det om at få anbragt stikkestedet i så varmt vand som muligt indtil smerten aftager.

Herefter gælder det om at have styr på hukommelsen - hvis det er mere end 10 år siden at man har fået sin sidste stivkrampevaccination bør man opsøge lægen inden for et døgns tid. Det samme gælder, hvis smerten bliver ved. Det kan være en god idé at indtage smertestillende medicin.

Kun, hvis man oplever besvær med vejrtrækningen, svedfrembrud, vrøvlet tale, bevidstløshed eller kramper, er det nødvendigt at søge læge omgående.

Ved fjæsingstik er det ganske normalt at området omkring stikketstedet kan være ømt flere uger efter.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk