Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:17-06-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Danske kommuner får hjælp til at tiltrække flere lystfiskerturister31/10/2016 12:51:39

Warning: getimagesize(http://fiskemagasinet.dk/modules/news/pics/86099795.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /usr/websites/web00067/www.fiskemagasinet.dk/modules/news/module.php on line 58
Der kan være stor økonomisk gevinst for danske kommuner ved at tiltrække flere lystfiskerturister. Nu har Københavns Universitet offentliggjort en ny undersøgelse, der giver kommunerne hjælp til at målrette deres indsats ved at inddele turisterne i tre typer af lystfiskere.

Lystfiskerturisme er en oplagt mulighed i mange danske kommuner, men det er essentielt at kunne tilbyde 'den gode fiskeoplevelse' for at tiltrække flere lystfiskere fra udlandet. Det viser en ny undersøgelse fra Københavns Universitet, der ser på tyske lystfiskerturisters præferencer.

'En større satsning på lystfiskerturisme i kommunerne kan give god økonomisk gevinst i lokalområdet. Eksempelvis viser undersøgelser fra Skjern Å, at lystfiskeriet her giver en lokaløkonomisk værdi på 14,6 mio. kr. og mange danske kommuner har samme store potentiale,' siger Bjørn Wirlander, enhedschef i EU & Fiskeriregulerging i NaturErhvervstyrelsen.

Det er derfor attraktivt for danske kommuner at have et blomstrende lystfiskermiljø, men for at kunne tiltrække lystfiskerturister skal kommunerne tænke i flere dimensioner, viser den nye undersøgelse fra Københavns Universitet, der kan hjælpe kommunerne til at blive mere skarpe på, hvad de kan gøre for at tiltrække flere lystfiskerturister, og hvilken type lystfiskere de bør gå efter.

Lystfiskere er ikke ens
En central pointe i undersøgelsen er, at lystfiskere motiveres af forskellige ting. Nogle går eksempelvis efter at fange den store fisk, andre går efter at få en god naturoplevelse, og atter andre går efter at kunne fiske sammen med familie og venner.

Det er derfor vigtigt at tænke over, hvilke typer af lystfiskere der ville kunne få en god oplevelse i den enkelte kommune.

'Danmark har en varieret natur, og der er stor forskel på, hvilke fiskeoplevelser, som kommunerne kan tilbyde turisterne. Som undersøgelsen fra Københavns Universitet viser, kan kommunerne derfor med fordel vurdere, hvad man har til rådighed, og hvad man kan gøre for at forbedre forholdene for den type lystfisker, som man gerne vil tiltrække flere af,' siger Bjørn Wirlander.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk