Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:28-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
WWF: Stop ulovligt fiskeri30/01/2006 11:07:23
Ulovligt fiskeri er en trussel mod fiskebestandene. WWF Verdensnaturfonden sætter fokus på problemstillingen med et brev til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. WWF opfordrer udvalget til at bede Fødevareministeren om at sætte ind over for ulovligt fiskeri

Brev til medlemmerne af fødevareudvalget:

Som det er udvalgets medlemmer bekendt, så er der i øjeblikket en del omtale af 1) ulovligt fiskeri og 2) handel med sorte fisk. Det er kommet for dagens lys at disse ulovligheder ikke blot er en række isolerede forseelser men rettere, at der er tale om organiseret kriminalitet. WWF modtager ofte opkald fra fiskere, der frustrerede klager over ulovligt fiskeri og handel med sorte fisk. Det er alvorligt.

- De fisk der fanges og landes ulovligt er under EU og dansk forvaltning. Nogle arter er under genopretning. Ulovligt fiskeri og sorte landinger er en direkte trussel mod bestandenes beståen.

- Fisk i danske farvande er en fællesressource. Organiserede ulovligheder undergraver retsfølelsen i fiskeriet og er dermed undergravende for fiskeriforvaltningen.

- Uden handel med sorte fisk ville ulovligt fiskeri ikke forekomme. Handel med sorte fisk skal behandles ligeså alvorligt som ulovligt fiskeri.

WWF erkender at ulovlige aktiviteter i fiskeriet er svære at pågribe, men den fysiske kontrol bør raffineres, fokuseres og intensiveres. Derudover anbefaler WWF:

- Ulovligt fiskeri og handel med sorte fisk findes på mange niveauer. Det er vigtigt at der fokuseres på den organiserede del og den aktivitet der drejer sig om større mængder torsk, tunger, rødspætter og jomfruhummer.

- Økonomisk kontrol af fartøjer og virksomheders regnskaber indføres. Jf. indsatsen til bekæmpelse af anden organiseret kriminalitet (f.eks. rockere).

- Straffen for ulovligt fiskeri og handel med sorte fisk sættes op. Tidligere sager har vist at øget økonomisk straf og inddragelse af fiskeritilladelse har præventiv virkning.

- Sorte fisk landes direkte i lastbiler og transporteres til Sydeuropæiske forarbejdere. Det skal ikke være muligt at transportere sorte fisk.

- Ulovligt fiskeri og handel med sorte fisk er ikke et dansk problem alene. Udvalget bør give Fødevareministeren mandat til at tage sagen op i EU sammenhæng.

Udvalget for Fødevarer, landbrug og fiskeri bør bede Fødevareministeren om at igangsætte en række konkrete tiltag.

Kilde: www.fiskeringen.dk
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk