Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:28-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFrLøSø
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Årets påske-arrangement: Tag på LOVLIG fisketur i Københavns havn11/04/2006 13:16:13
Nu er det tid til at finde det støvede fiskegrej frem og se om hornfisken er kommet til København. Onsdag den 12. april åbner Københavns Kommune havnen for lovligt fiskeri på udvalgte steder. Det er en begivenhed, der vidner om de store rekreative muligheder havnen rummer.

Teknik- og Miljøborgmester Klaus Bondam udtaler:

”For 20 år siden var der ikke mange, der ville havde troet det muligt, at man i 2006 både vil kunne bade og fiske i havnen. Det viser, at en visionær langsigtet miljøpolitik er nødvendig, hvis der skal skabes forbedringer til gavn for både miljøet og byens borgere.”

Nu åbnes der fiskepladser i både Københavns Syd- og Nordhavn. Udpegning af fiskepladser er sket i samarbejde mellem Københavns Kommune, Københavns Havn og lystfiskerne. ”Vi vil nu se i hvilket omfang der gøres brug af fiskepladserne og diskutere behovet for faciliteter med lystfiskerne, men en ting er sikkert; jeg glæder mig til at sætte tænderne i den første hornfisk fra Københavns havn”, siger Klaus Bondam.

Mulighederne for at fiske i havnen er stadig begrænsede i omfang og udstrækning, men der vil i årene fremover blive arbejdet videre med mulighederne for udvidelse af lystfiskeriet i havnen.


Baggrund for lystfiskeri i havnen
I 2003 påbegyndte Københavns Kommune en undersøgelse af fisk fra Københavns havn for at undersøge om det er muligt at ophæve fiskeforbudet for nogle fiskearter i havnen.

Miljøkontrollen har i samarbejde med Fødevarestyrelsen planlagt et undersøgelsesprogram for skrubber, torsk, sild, hornfisk, ørred, aborre og ål fra havnen. Programmet omfatter undersøgelser af indholdet af tungmetaller og miljøfremmede stoffer i fiskene.


Resultat af fiskeundersøgelserne i havnen
Resultaterne af undersøgelserne har vist, at det er kviksølv, der udgør et problem, mens bly og cadmium kun findes i meget små koncentrationer langt under det tilladte.

Kviksølvindholdet i hornfisk, ørred og torsk lå under grænsen for, hvad der er tilladt i fisk til konsum, mens indholdet i skrubber, aborre og ål var forhøjet.

På baggrund af resultaterne vurderer Fødevarestyrelsen, at hornfisk, ørred og torsk overholder fødevarekravet for indholdet af kviksølv, men at der i en af de undersøgte ørreder er målt et for højt indhold af TBT (aktivt stof i skibsbundmaling). De øvrige undersøgte miljøfremmede stoffer PAH, PCB og dioxin forekommer kun i uvæsentlige koncentrationer. Endvidere er det vurderet, at datagrundlaget for vurdering af sild ikke var tilstrækkeligt.

På den baggrund er det Fødevarestyrelsens indstilling, at forbuddet mod fiskeri i Københavns havn kan ændres, så det bliver muligt at fiske torsk og hornfisk i Københavns havn.

Da det i 2003 blev forbudt at anvende TBT i bundmalinger til skibe, er der forhåbning om, at TBT ikke længere udgør et problem.

Miljøkontrollen vil derfor undersøge et større antal ørreder og sild fra havnen for henholdsvis TBT og kviksølv, for at undersøge om fiskeri efter disse to arter også kan tillades.

Hvis fiskeriet i Københavns havn skal frigives fuldstændigt, er det nødvendigt med en indsats overfor det forurenede sediment aflejringer på bunden af havnen) i havnen, der er årsag til problemerne med kviksølv.

Københavns Havn og Miljøkontrollen er netop nu ved at færdiggøre en undersøgelse, der skal pege på muligheder for at løse problemerne med det forurenede sediment.

Lykkes det at løse problemerne med det forurenede sediment, vil kvaliteten af havnen være helt i top. Det vil være enestående, at få en ren havn midt i en storby, hvor de rekreative muligheder kan udnyttes fuldt ud.


Du kan på www.kk.dk/fiskeri se, hvor i havnen du må fiske og reglerne for fiskeri - det er på 3 steder:
- Ved Slusen i Sydhavnen
- Ved Lynetten på Refshaleøen
- Fiskerihavnen i Nordhavnen

Der er tale om fiskeri af torsk og hornfisk, da de 5 andre relevante fiskearter indeholder for høje mængder af miljø-fremmede og farlige stoffer.

Kilde: PRESSEMEDDELELSE 10. april fra Teknik- og Miljøborgmester Klaus Bondam
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk