Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Fremtidens danske opdrætsfisk er vegetarer14/07/2006 11:56:30
Når vi i dag spiser opdrættet fisk, så har den med stor sandsynlighed fået foder som stammer fra vildt fangede fisk. Men de vilde bestande af fisk bliver mindre og mindre, og derfor er der behov for alternativer. Fødevareministeriet har bevilget penge til et forskningsprojekt der under ledelses af Danmarks Fiskeriundersøgelser skal undersøge hvilke konsekvenser det vil have at gøre fremtidens opdrætsfisk til vegetarer.

Fisk er sundt og nærende, og er derfor vigtig i forbindelse med vores kost. Opdrætsfisk udgør en stadig større andel af de fisk der konsumeres. Den danske akvakultursektor opdrætter fortrinsvis fisk der lever af foder med et højt indehold af protein og olie som hovedsagelig kommer fra vildt fangede fisk.

Der er imidlertid behov for alternativer da tilgangen af fiskeressourcer til fremstilling af foder i fremtiden kan blive begrænset. Producenter af fiskefoder vil kunne erstatte en meget stor del af fiskeprotein og -olie i foderet med protein og olie fra planter. Sådanne ændringer kan imidlertid påvirke fiskens sundheds- og ernæringsmæssige egenskaber, samt spisekvaliteten. Projektets formål er at klarlægge hvordan hele kæden fra den levende fisk til forbrugeren bliver påvirket af at benytte plantebaseret foder i akvakulturproduktion. Projektet vil især fokusere på om det medfører sundhedsmæssige konsekvenser for forbrugeren.

Projektet er et samarbejde mellem DFU, KVL, Institut for Human Ernæring og Institut for Fødevarevidenskab samt BioMar A/S.

Projektet, der finansieres af Fødevareministeriet og Familie- og Forbrugerministeriet med 7 mio. kr., indgår i det tværgående forskningsprogram Sammenhængen mellem fødevarer, ernæring og sundhed, som er igangsat i samarbejde mellem Det Strategiske Forskningsråds Programkomité for Fødevarer og Sundhed og de to ministerier. Projektets eksperimentelle del påbegyndes til efteråret.

Kilde: Pressemeddelelse fra DFU af 13. juli 2006.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk