Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFrLøSø
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Fårup Sø06/03/2007 20:24:32
Nu har jeg tilbragt 2 søndage på FÃ¥rup sø uden at have så meget som et lille bitte nøk,og en kammerat der også har besøgt søen har heller intet fået,men der blev sidste uge taget en 14,1 kilos gedde og nede i åsystemet,blev der "fanget" en 18,2 kilos stor gedde.
I forbindelse med den høje vandstand der har været har gedden svømmet ind på noget oversvømmet eng og blevet fanget da vandet trak sig tilbage,og en kammesjuk fra vores Team Ylva var på en vandringstur langs den restaurerede å og sø det plaskede inde på marken og undersøgte så sagen,og fandt så den meget afkræftede gedde,og efter forgæves at have forsøgt genoplivning(1 time) aflivede han dyret og fik den efterføgende vejet på en nærliggende gård.
Det skal nævnes at den var meget ramponeret af kampen for at komme tilbage,så desværre måtte den lade livet.

Vingsted sø mellem bredsten og Ødsted har gennemgået en voldsom oprydning,så der nu er lidt flere muligheder for fiskeri fra bredden,men fiskeretten tilhører Vejle sportsfiskerforening og de vil i løbet af foråret sætte et par både ud til stor glæde for os lystfiskere,da der langs bredden,ligger en del gamle trærødder og kæmpegrene,som glubsk fortærer vort grej,for de ligger ca.10-20 meter ud i søen og er ikke afmærkede:-)
Foruden en masse gedder huser søen store ål,store karudsser og MEGA sudere,så det er da værd at prøve i løbet af sommeren.

Dagkort for ikke medlemmer kan købes på Vejle turistkontor og Shell på boulevarden i Vejle.

Flere nyheder

Send din kommentar
Henrik Nielsen
Ja, og jeg fangede i sidste ugen en 30kgs sandart i den lokale branddam!
Jeg har fisket en del og kender en del der har fisket Fårup sø på kryds og tværs!

Geddebestanden er ikke stor, men selvfølgelig er der et par store eksemplarer, men få det ikke til at lyde som om, at det er et nyt unikum, for det er det altså ikke.

allan
Nu har jeg fisket i Fårup sø i 25 år og har aldrigt nævnt at der var mange gedder i søen,så mon ikke du skal læse artiklen rigtigt igennem før du kommer med sure opstød.

Vingsted sø derimod har gennemgået en restaurering og den huser en stor geddebestand(efter dens størrelse) og artiklen var ment som en oplysning til folk der manglede et alternativ,til deres lokale fiskevand.
Jeg værner om mine foretrukne fiskevande,men ikke så meget at jeg ikke kan unde andre,at prøve lykken.
Lidt info:
Officiel gedderekord fra FÃ¥rup er 16.7(Hr Sander)
Officiel gedderekord fra Vingsted 15.8 ('pirk' Hansen
Begge fangster var i slut 70'erne
Allan
Henrik Nielsen
Nu må du satme holde op!

Gedde på 15,8 fra den lille bitte vingsted sø, som har en max dybde på 1,5m, tror du virkelig folk hopper på den?????

Og efter hvad jeg har hørt er der fanget 25kgs gedder fra Jels søerne!

Hvordan kan en 18,2kgs gedde ligge og sprælle, uden at den efterfølgende kan genudsættes???

Kære Allan! Du er fuld af løgn!
tbuec
Kan kun sige at fra 1 septemper til nu har mig og min makker fanget omkring 20 gedder over 5 kg...!
De 2 største på 10,3 og 11,1 samt jeg har set den omtalte gedde på 14,1. Kan også fortælle at søen fisker bedst i efteråret og er utrolig svær her om vinteren...
Henrik Nielsen
Så må Du kunne give mig fangsttidspunktet, i hvert fald dato!
tbuec
Gedden på 14,1 blev taget lørdag d 24 februar af nogle fyre fra frederica i meget tåget vejr....!
10,3 kg fangede jeg om aften sidst i oktober i rigtig møgvejr og 11,1 tog jeg en tidlig morgen den første uge i november....
Ryan Jacobsen
Det er ingen hemmelighed at der er store / større gedder i Fårup sø, men det er der jo stort set overalt. Jeg har fisket en smule i Fårup sø, men har til dato min første gedde til gode derfra.
Selv i små søer kan der være gedder af en pæn størrelse, jeg har aldrig hørt om at der skulle være fanget en gedde i Vingsted sø på 15,8 kilo, men det ville såmænd ikke overraske mig hvis der var.
Rygterne har desværre svirret en del om at Vingsted sø i de senere år har haft besøg af nogle udenlandske fiskere, hvis nationalitet jeg dog ikke har hørt om, som skulle have fanget en del større fisk dernede både suder og gedder, og desværre havde de ikke hørt om catch and release metoden.
Mht. gedden på 18+ fra Fårup sø, er der nogen der evt. har billeder af fisken... det kunne da være interessant at se dyret, omend omstændighederne er triste...
allan
Er jeg fuld af løgn????:-)
Gedden fra Vingsted har jeg set billeder af hjemme ved 'pirken' og desuden er den omtalt i JPH's bog:Laksefeber!!!
Den blev fanget på en kold decemberdag på en regnbueørred.

16.7 gedden fra Fårup sø blev taget på et Johansen sluk,et blink der blev lavet til harlefiskeriet i Namsen.
Fisken blev taget ved dørgefiskeri ud for campingpladsen.

Desværre er geddebilledet (18+) meget elendigt,men både gårdmanden og konen er vidner,og da gutten næste dag efter job ville ud med kameraet havde mikkel ræv og diverse fugle været på spil,så billedet siger ikke meget.
MHT udsætning så var fisken så medtaget og afkræftet,af overlevelseskampen,at der ikke var noget at gøre.

Kære Henrik:-) Kan du give mig en grund til jeg skulle lyve,hvad kunne jeg vinde ved det?

Att Ryan:Jeg ved der var nogle bosniere der fiskede uden fiskekort i søen,men de gange de blev kontrolleret havde de ikke noget i poserne.
Ollerup mose var en glimrende sø at fiske i før foreningen overtog den,nu er der langt mellem 'snapsene' så mon ikke det er det samme der er ved at ske med Vingsted?
Ryan Jacobsen
Hej Allan.
Jeg håber ikke det samme vil ske for Vingsted sø, for det er en hyggelig lille sø, og hvis jeg skal være helt ærlig så kunne jeg faktisk bedre lide søen før den blev restaureret, der var det en rigtig udfordring at fiske i søen. Har dog ikke prøvet at fiske i søen siden restaureringen, men har flere gange holdt ind og kigget lidt på den.
Det er fint nok at en forening går ind og rydder op ved en sø, intet ondt ord om foreningen i den sammenhæng. Men ofte ser man også at den slags giver et øget fiskepres ved vandet, og jeg tror det er begrænset hvor stort et pres en sø af den størrelse kan tåle. Men håber da på det bedste, og at de lystfiskere der færdes ved søen forstår at udvise en hvis form for respekt for søen og området omkring den.
Mht. Fårup sø, er der nogen der ved hvornår iskiosken sætter bådene ud igen...
allan
Hej Ryan
1 maj begynder de at leje bådene ud,sommetider senere hvis de har været lidt sløve med klargøringen.
Men hvis du påtænker en tur her i marts,så kan jeg da godt være behjælpelig med en båd.
Allan
Ryan Jacobsen
Hej Allan.
Mange tak for tilbudet, jeg ved ikke lige helt om jeg når derud og prøve i løbet af denne måned, men hvis der bliver tid, så vil jeg meget gerne benytte mig af dit tilbud.
Endnu engang tak.
Ryan
Gerda Jacobsen
Allan havde hørt at du havde skrevet et indlæg omkring den fisk(gedde) vi vejede for dig. Og den vejede altså kun 8.2 kg og var 101 cm lang.

Venlig hilsen Gerda J FÃ¥rup
allan
Gerda Jacobsen???Det var da originalt fundet på:-)
Er det FÃ¥rup sommerland du bor i?
Gedden var 122 cm lang
Allan
Gerda J
Lyver du også med længde af gedde allan , har hørt i jelling by at du også lyver med længde af det du har mellem benene. !!! XXXSMALL
allan
Nå nå nu er der lagt et billede ud på DSF's hjemmeside af gedden,men man kan ikke rigtig se størrelsen af den,sammenlignet med "sputnikkens" tegnebog.
Allan
Ryan Jacobsen
Synes nok de overdriver lidt på dsf´s hjemmeside gør de ikke??
fast leverandør af store gedder over 15 kilo, så er det vist heller ikke værre.:-)
Jesper Frederiksen
Hej
Bed lige mærke i det Henrik havde skrevet:

"Gedde på 15,8 fra den lille bitte vingsted sø, som har en max dybde på 1,5m, tror du virkelig folk hopper på den?????"

For en del år tilbage blev der fanget en gedde i mose ude i det skumle midtjylland :) gedde var på 16,8kg, og den mose var virkelig næsten en lille "branddam" i hvert fald i forhold til Fårup sø og ligende søer i DK.

Den var med i Poul Thomsen program en naturlig forklaring, hvor den derefter kom op til Aqua center i Silkeborg hvor den desværre døde efter nogen tid efter...

Det ved jeg i hvert fald at Ryan også nok kan huske! ;)
Ryan Jacobsen
Jep. den husker jeg godt. :-) Vi har faktisk stadig et billede af den oppe i vores lille fiskeklub, da Michael ( fangeren ) var medlem af klubben på det tidspunkt.
De kan altså godt blive rigtig store selv i de små vande, og der er ingen tvivl om at der findes rigtig store gedder i mange flere vande end de fleste nok regner med...
Jesper Frederiksen
Jaaa... Det gør der helt sikkeert!
der blev taget en på 11 kg sommers ved mine forældre..
Gerda Jacobsen
Er det en tegnebog fra din søns playmobil legetøj ? Den gedde er ikke en dag over 12 kg.
Kan ikke forstå at du vil hjælpe din far med at få lejet de meget dyre både ud i Fårup sø.
Dimitri Hardorff
Hvor er det dog ynkeligt når en fyr udgiver sig for at være en kvinde.
Peter Madsen
Hey nu skal i ikke komme op at slås over et par fisk, men vil lige tilføje at vingsted sø er noget mere end 1,5 meter det siger mit ekkolod da. jeg har målt steder med over 8 meter vand. Helt ærligt tag dog ud at fiske istedet for at hakke løs på hinanden
Peter
Gerda J
Hvor er det dog ynkeligt når en kvinde udgiver sig for at være en fyr
Dimitri Hardorff
Du har helt ret "Gerda", jeg har dyb kontakt til min feminine side :)
preben
hey allan jeg har også fisket lidt i fårup så men det er et par år siden kunne vi ikke en dag mødes og tag en dag på søen i en båd. hilsen preben
Jens Andersen
Peter Madsen skriver:

Hey nu skal i ikke komme op at slås over et par fisk, men vil lige tilføje at vingsted sø er noget mere end 1,5 meter det siger mit ekkolod da. jeg har målt steder med over 8 meter vand. Helt ærligt tag dog ud at fiske istedet for at hakke løs på hinanden
Peter

Så er dit ekkolod altså gået i stykker eller også er dybden målt for over tusind år siden.

Sidste år havde vi en båd med til Vingsted sø, vi var overalt i søen og vi målte en max. dybde på 2,3 m og en middel dybde på 1,6 m.

Målingerne er sikre og da søen ikke er særlig stor ville vi bestemt have opdaget, hvis der var et hul eller som du skriver flere huller med 8 m!
Dimitri Hardorff
Det kan også have været at den har målt igennem mudderet, og ned til fast grund.
allan
Ja eller også var loddet indstillet til fod,for den er nu ikke ret dyb de fleste steder.
Til preben vil jeg ikke udelukke,at vi kan tage en tur i løbet af året,jeg har et par gode vragpositioner:-).

Ja Ryan det med de mange 15+'ere er lige i overkanten

Gedderne leger iøvrigt lystigt derude pt,så der er nok også noget at fange i de kommende år.
Allan
Michael Callesen
Nu synker du sku for dybt henrik! at svine folk til på den måde uden nogn form for belæg er latterligt! Måske du skulle tjekke din egen vægt eller bare komme ud og fiske!

http://www.sportsfiskerforbundet.dk/nyheder/Nyheder_2007/Marts/Stor_gedde_fra_Grejs_AA/

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk