Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Thailands bedste fiskepark11/04/2007 20:32:10
Bungsamram fiskepark ligger tæt ved Bangkok centrum - man kører ad den tæt
trafikeret Navamin Rd. Og drejer så ned af soi 42 (sidegade) og i bunden af
denne soi ligger et paradis for 'fisketosser'.

En lidt over 100 m. lang sø og en bredde på omkring 50 m. på den ene side er der en bro til fri afbenyttelse, og resten af vejen rundt er der små træhuse med plads til 2-5 stænger/personer som kan lejes, pris efter størrelse, og
er med luft ventilator, TV, håndvask, og nærliggende toilet, og der er mulighed for bestilling af mad og drikke.

Ved indgangen betales for udstyr-stang-net-foder-fiskekort-privat fiskeplads- og evt. guide, et dagskort kl.9-21 koster ca. 450 d.kr.

Når man kommer til sin hytte skal der blandes foder, det består af skorper fra toast brød (ca.3 pakker) de vædes til en klæbrig masse med ca.½ l. kokosmælk (ikke smattet) og så tilsættes et brev brunt pulver som er noget sødligt krydderi, der er ca. 8-10 forskellige poser med forskelligt smagsstof samt vanilje dråber e.t.c. så det gælder om at lure lidt på de lokale.

Fiskestangen er en 7-8 fods kraftig stang med et alm.stort hjul med 125m 0.45 nylon line, forfang er en spiral med en svirvel og ca. 5 cm line med en krog i, over dette forfang kan man så montere en prop med lille gennemløbshul hvor dybden reguleres ved at binde en elastik på linen ca.1½ m over proppen, eller man kan undlade proppen og fiske på bunden.

Man former en håndfuld foder omkring spiralen og sætter så 2 skorper på krogen som klemmes fast på siden af bollen, det er en tung klump at lave udkast med men man finder ud af det efter et par gange, når agnet så er i vandet kan man se at de store maller og karper spiser lystigt hvis der fiskes med prop, husk at løsne bremsen ellers er der stor chance for at din stang forsvinder og det er en dyr fornøjelse, man skal bare vide at et sådan agn kun holder til 1 udkast, så ikke noget med at trække ind i utide.

Min første tur dertil var en søndag, og det kan ikke anbefales da der er et væld af mennesker 3-4 stænger pr. hus og der er stress på når der fanges fisk for ikke at krydse for mange liner og det resultere naturligvis i en del mistede fisk, for det holder linen ikke til men jeg fik da et par stk. i 12-15 kg klassen.

Næste tur var en hverdag og sikke en dag, efter alle ritualer var udført prøvede jeg lykken på bunden, men der var ikke rigtig bud efter mit agn, så efter 20 min. Riggede jeg om til at fiske med prop.

Det var en god ide for der gik kun 2 min inden linen blev hevet af hjulet og dagens første fight gik i gang, jeg kæmpede i ca. 10 min og havde efterhånden fightet fisken ind på 2-3 m så indtraf katastrofen, et par kugler trillede ud fra hjulet og det kunne ikke køre rundt mere, jeg trak i linen med hånden og knæk-dagens første fisk vandt sin frihed tilbage, jeg vil tro cirka 20 kg.

Ned i pro-shoppen og bytte grejet og tilbage igen, nyt agn og vente position men nu var der en lille pause hvor der ikke skete noget, efter en time ventetid hoppede proppen og jeg fik en abbore lignende fisk på et ½ kg ikke hvad jeg ønskede, og efter en ½ time ventetid mere endnu en lille størrelse.

Nu var jeg overbevist om at jeg havde lavet noget forkert med mit foder, så jeg tog endnu et udkast og begyndte at ælte ny foder, jeg kiggede ud på min prop og den var ikke til at se, og da der ikke var løbet noget line af hjulet var jeg sikker på at det var endnu en undermåler, jeg hjulede lidt line op og gav så modhug----Det var for vildt jeg huggede den ene vej og blev trukket den anden vej, både line og stang var spændt til bristepunktet, det er så der opstår lyde når fisken trækker line af hjulet og mit livs fight startede, jeg trak og trak og hver gang jeg så den påbundne elastik på linen og fisken var inde for 2 meter tog den bare 30-40 m line igen og jeg kunne mase videre, 4. gang jeg så 2 m mærket kom halen fri af vandet og så var jeg klar over hvad jeg kæmpede imod.

Jeg vil tro at det i alt tog 30 min. Før jeg kunne tilkalde 2 lokale til at hjælpe med at løfte fisken fra vandet og selv de var imponeret over størrelsen, der er dog ingen vægt men jeg vil garantere at den var over 25 kg.

De næste par timer fangede jeg yderligere 2 maller på ca. 13-18 kg og det tager ca. 10 min at fighte sådan en størrelse ind, og det er hvad jeg vil kalde mere brugervenligt, for en ting er sikkert hvis man fanger 2 af de
store er det slut med fiskeri for den dag, medmindre man er et stort bodybuilder jern, ikke kun at fighten er hård men også at det er 32-35 gr. varme så man er dehydreret efter 30 min. Fight.

Prøv det hvis du/i kommer forbi dernede en dag, det kan varmt anbefales

info: www.bungsamram.com

Jan Holm
Flere nyheder

Send din kommentar
Dimitri Hardorff
Perfekt. Tak :)

Den bliver læst senere i dag, når jeg er frisk.
Martin Mølgaard
Hvorfor har vi ikke sådan nogle fiskeparker i dk?

Jeg må indrømme at jeg kun kikkede på denne artikel pga. overskriften på forsiden: Thailands bedste fis.

:-)

Haha
kenneth andersen
Bedste fis :) haha den fik mig sku til at grine... God stil martin :)

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk