Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:15-05-2024
Menu
Kalender
Marts 2024
MaTiOnToFr
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Sejlfisk stjæler opmærksomheden i Byens Fiskehus10/09/2007 13:21:29
Af biolog, Henrik Rosendahl Kristiansen, Eatguide, eatguide@stofanet.dk , Kolding.

Fiskehandler Hermod Thorsteinsson har i anledning af Fiskens Dag den 8 september sørget for en særlig oplevelse til koldingenserne.

De fleste fodgængere i Klostergade spærrer øjnene op. En meterlang sejlfisk fra USA´s vestkyst stjæler opmærksomheden i udstillingsvinduet hos Byens Fiskehus. Fisken med det lange frygtindgydende sværd fylder hele vinduet. Den enorme rygfinne virker som et storsejl, der stritter lige op i luften med en vidunderlig farvepragt.

Biolog Henrik Rosendahl Kristiansen forklarer: Sejlfisken lever i subtropisk vand ned til 200 meters dybde. Den er et eftertragtet bytte blandt lystfiskere og ses ofte i overfladen med rygfinnen ud af vandet. Den atlantiske sejlfisk bliver over 3 meter lang og vejer op til 60 kilo. Den tilsvarende fra Stillehavet bliver 3,5 m lang med en vægt til 100 kilo. Det er en delikat spisefisk.

Kunderne strømmer til Fiskehuset lokket af de gode tilbud på fersk fisk og hjemmelavede delikatesser. Gunhild har fremtryllet de populære og velsmagende salater. Hermod har været tidligt oppe for at røge laks, makrel og kongeål. I fællesskab har vi sørget for at stege velsmagende fiskefrikadeller.

I anledning af Fiskens Dag har Hermods medhjælpere lavet særligt mange af Fiskehuset Fiskebakker til en favorabel pris. Det er en populær bekvemmelig måltidsløsning med fisk, kartofler eller pasta og grøntsager til dem som ønsker at spise sundt og godt uden de store anstrengelser. Der er også fiskeburgere med salat til dem som ønsker et sundt måltid til frokost.

Fiskens dag er en storslået succes. Undertiden står kunderne i kø helt ud på gaden. Her står vinhandleren med smagsprøver på hvidvin og champagne som Fiskehuset fremover vil sælge til de fiskeelskende. Kim Hedemann har udvalgt en serie vine som smager fortrinligt til et fiskemåltid.

Ved siden af står biologen og demonstrerer, hvordan man let og elegant kan dampe en fiskefilet ovenpå en dyb tallerken i en pande. Derved undgår man at bruge fedtstof og panering. Fiskens bløde muskler mørnes med damp uden at hænge fast på panden. Den smukke filet kan krydres, dampes og serveres i ét stykke uden løse flager og stumper.

På den anden kogeplade står fiskesuppen. Forbipasserende får en gratis smagsprøve på den norske suppe tilsat et par stykker af den dampede fisk. Biologen giver gode råd med på vejen som f.eks. at lave suppen og fisken hver for sig og så blande lige før servering. Men han udleverer også sine opskrifter, hvoraf der nu findes 75 forskellige som er særligt udviklet til Byens Fiskehus.

Fiskehandler Hermod er yderst tilfreds med det store fremmøde på Fiskens Dag. Han har allerede besluttet at medvirke næste år, når Fødevareministeriet forhåbentlig gentager succesen. Til næste år venter der helt sikkert nye oplevelser og tilbud fra Byens Fiskehus.

Dem som ikke nåede at se sejlfisken i Klostergade 12 kan nå det endnu i uge 37.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk