Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Det ulovlige piratfiskeri omkring Fyn fortsætter17/10/2007 21:32:11
Senest forleden nat skete det igen ved de sydfynske øer, hvor 18 ulovlige redskaber blev fundet af Fiskeridirektoratets kontrollører

Natten mellem mandag og tirsdag, var kontrollører fra Fiskeriinspektorat Øst på kontrolsejlads i de sydfynske farvande. Ved sejlads omkring Faaborg, Lyø og Avernakø blev der observeret flere rækker med ulovlige redskaber.

Ved Lyø fandt fiskerikontrollørerne fem enkelte kasteruser, som oftest bruges til fiskeri efter ål. De manglede afmærkning og mærkning med ejerens navn og adresse.

Ved Avernakø blev der fundet i alt fire blinde garn (dvs. uden afmærkning eller mærkning), som fiskede inde i den fredningszone, som er gældende 100 meter ud fra kysten.

Langs kysterne ved Faaborg var der i alt ni ulovlige garn, hvoraf seks fiskede inde i fredningszonen.

I Kerteminde er der netop blevet fundet to fritidsfiskere med for mange og for lange garn. I alt 13 garn var blevet brugt.

´Med en fortsat målrettet kontrol og anvendelse af de skærpede sanktioner i loven skulle vi meget gerne se et fald i ulovligt fiskende redskaber. De skærpede sanktionsmuligheder er relativt nye, og vi vil følge udviklingen nøje,´ oplyser vicefiskeriinspektør Claus Wille.

Fra 1. juni 2007 blev der i forbindelse med ændring af fiskeriloven indført nye, vejledende sanktioner, hvorefter minimumsbøde ved ulovligt fritidsfiskeri og lystfiskeri er kr. 2.500 pr. overtrædelse. Endvidere er det nu muligt at udelukke personer fra at drive lyst- og fritidsfiskeri i op til 1 år ved grove eller gentagne overtrædelser.

´Det betyder, at der i alle de overtrædelsessager, som vi netop har konstateret, vurderes at være grundlag for at indstille bøder på ikke under kr. 5.000 ? kombineret med indstilling om, at de pågældende personer tillige frakendes retten til at udøve lyst og fritidsfiskeri i op til et år, idet alle overtrædelserne må betegnes som grove,´ udtaler Claus Wille.

Alle redskaberne er taget i bevaring af kontrollen, og Fyns politi er orienteret om sagerne.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk