Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Der var langt mellem nytårstorskene30/12/2007 13:28:11
Der var farve i kinderne, tomme øldåser i kurvene og langt mellem fiskene, da 22 lystfiskere lagde til kaj i Kalkbrænderihavnen i København.

Læs mere på : http://jp.dk/arkiv/?id=1215899
Flere nyheder

Send din kommentar
Allan Mathiasen
Jeg kan simpelthen ikke forstå, at man ikke skrider til handling nu, og totalfreder torskebestandene i de indre danske farvede - Også fra lystfiskerne. Kan godt være, at der stadig er enkelte og heriblandt også store torsk tilbage, men disse er da så vigtige for den fremtidige bestand, at de i det mindste skal have lov til at gyde i fred - Også fra lystfiskere.

En rogntung 10+ eller enddog 20+ kgs Store/Lillebælts eller Øresundstorsk, som ender i gryden, er i mine øjne meget trist, som situationen er nu.

Debatten vedr. om det er klimaforandring, forurening eller overfiskning er mig underordnet ifh. fredning eller ej. Vi må gå med livrem og seler. Når først en turbådsskipper, som lever af at der er folk, der vil betale for en tur derud, giver udtryk for faldende bestande og fangster, så er det fordi der er noget om snakken.

Glem de danske nytårstorsk et par år, og spis en friskfanget havørred i stedet :D
-Eller køb en af de glimrende norske torsk/sej/andre torskefisk. Disse bestande skulle vist stadig have det fint.
Christian Klagenberg
Hva faen ska jeg så lave hele vinteren????
Hva bygger du din påstand på? Øresunds torsken er faktisk i stor fremgang, fiskeriet er dog ret svingene men torsken har det ganske fint i sundet, lillebælt ved jeg af gode grunde ik så meget om,men hele sensommeren bulefiskede jeg på storebælt og det var en ren torske fest, hvor meget vi fangede vil jeg ik komme nærmere ind på, det i sig selv vil nok skabe lidt debat ;)...
Hva du bygger du udtalelse på??
MARTIN LANGTOFT ESBERG
Hej Christian..

Du kunne jo gøre som Allan, prøve at skabe lidt debat, udtal dig evt. om noget du ikke har en skid forstand på, og håb så på nogle gider diskutere:-)

Var i øvrigt ude og hjælpe Hans på Bonito i går nappede lige 11 torsk, de lander sq alle i gryden, svigermor savlede en hel del da hun så dem, 20 kg torsk og et par kopper sennepsovs så er der liv og glade dage.

De små 400-500 kg torsk jeg snupper med hjem om året rykker sq ikke ved bestanden, nej spøg til side, tror ikke der behøves et fiskestop i Øresund eller Storebælt de næste mange år, der er masser af fisk og lystfiskerne tager kun en brøkdel af de fisk der fanges årligt..

Har lige et par spørgsmål Allan.

Gyder de ikke i fred da?
Hvis der igen hentydes til at der fiskes efter torsk der står i buler står jeg sq af..
Skriver lige med stort denne gang..DE GYDER IKKE NÅR DE STÅR I BULER PÅ BUNDEN, TORSK GYDER OPPE I VANDET, mener engang der var en biolog der bekræftede dette her på siden..

Hvornår gyder torsken da i dec-marts eller gyder den også i juni-aug..? i begge skrevne perioder står de i massive buler på øresund..

kan ikke tro du har snakket med nogle skippere der sejler på øresund om de manglende fisk, hvis det er tilfældet burde den/de finde sig en anden levevej, for hvis de ikke kan finde fisk i sundet nu finder de aldrig nogle fisk..

Godt Nytår til alle herinde, og knæk og bræk derude...
Allan Mathiasen
@Christian: Jeg reflekterer på artiklen. Har du læst den?
Citat: "»Tidligere fangede vi let 50-100 sild og 5-6 torsk. Alle fik en fisk på krogen, men både sildene og torskene er stort set væk i dag,« sagde Jørgen Kirk.
På kajen var alle enige om, at der er blevet længere mellem fiskene, og at torskene er blevet mindre. "

Den holdning deler du jo så ikke. Det er kun fint, hvis Øresundstorsken er i fremgang - Det er dog stik imod, hvad jeg ellers har hørt og læst - Hvor har du det fra?

Jeg selv fisker primært Århusbugten. Her er der slet ikke de torsk der var, da jeg begyndte at fiske efter dem for 7 år siden. Jeg har også droppet Lillebælt, hvor jeg eller tidligere tog en jolle ud engang i mellem. Jeg har sjovt nok ikke været på Øresund siden sidst i 90'erne. Men jeg mener nu, at vi bør frede torsken i alle indre danske farvande samt "sydlige nordsø" (Tyskebugt) i et par år.

@ Martin: Igen, jeg kommenterer på en artikel. Det er dig, der straks føler dig trådt på ligtornen, og jeg skal da love for, at du gerne vil piske en stemning op - Sagligheden og tonen ryger et niveau ned allerede på første linie.

Q: "Gyder de ikke i fred da?"
A: Nej, der fiskes efter dem. Jeg er ligeglad med, om torsken er fanget over bunden eller pürschet på flue. Find nogen andre at debattere dit bulefiskeri med - Jeg dyrker det ikke selv. For bestanden betyder det velsagtens ikke noget, om moderfisken er fanget en måned før gydetid, eller dagen inden torsken ville gyde.

Torskebestanden i det Nordsøen, sikkert den norske bestand, blev i år meldt i fremgang. Og det er jo glædeligt. Der er dog ikke meget tvivl om, at øresundstorsken er en anden stamme, tilpasset lavere salinitet.
De data jeg har set for den Baltiske torsk er ikke just lykke. Prøv at se ICES hjemmeside (International Council for Exploration of the Sea) - Det praktiske del udføres vist nok for danskernes vedkommende af DFU. Mig bekendt, er det primært de Baltiske torsk, der gyder i Øresund. Jeg citerer fra de 4 rapporter fra området i 2006 og 2007: "Overexploited", "Harvested
unsustainably", "Reduced reproductive capacity", "Increased risk". Se selv rapporterne, og hvad spørgsmålene er, som jeg citerer svarene på her:
http://www.ices.dk/committe/acfm/comwork/report/2006/may/cod-2224.pdf
http://www.ices.dk/committe/acfm/comwork/report/2006/may/cod-2532.pdf
http://www.ices.dk/committe/acfm/comwork/report/2007/may/cod-2224.pdf
http://www.ices.dk/committe/acfm/comwork/report/2007/may/cod-2532.pdf

Mvh Allan
MARTIN LANGTOFT ESBERG
Hej Allan..
Er egentlig ikke interesseret i at debattere bulefiskeri, er bare træt af at hvert eneste år skal torsken fredes fordi bestanden er nedadgående, har fisket på Øresund i 17 år og der har i alle årene kun været 2 meget sløje år, resten af årene har der været rigtig mange fisk.

Mener ikke de omtalte fiskere i artiklen kan bruges til at måle noget som helst, 10 år d. 29/12 er lig med 10 ture, det kan ikke bruges til noget, har mere end 200 ture på øresund med turbåd de år jeg har fisket, jeg mener ikke der er grund til at frede torsken i Øresund..

Lad os lave en undersøgelse og indvolvere alle turbådene så er jeg sikker på at svaret bliver anderledes..
Størrelsen kan man jo ikke selv bestemme, men størrelsen hænger altså sammen med hvor man fisker og hvordan man fisker..

Mener rent faktisk at det er helt til grin at trykke sådan en artikel, hvorfor ikke trykke en med masser af nytårs torsk, billedet er vendt helt om hvis du tager til kronborg kajen i Helsingør, kan ikke forstå budskabet i artiklen.
michel sørensen
@Christian
Kunne det ike netop være en ide at løfte sløret for hvor mange kg torsk i fanger, på den måde kunne man da få en smule indsigt i hvor stor/lille en belastning lystfiskeriet er for bestanden.

Christian Klagenberg
@ Allan. Ja jeg har læst den, og?? det er da tydeligvis skipper/fiskere der noget galt med eller at dagen bare var dårlig , som martin skriver, har det meget at gøre med, hvor og hvordan man fisker.
Fiskene er levende dyr der bevæger sig,
så fordi der var fisk på en plads for 10 år siden er det ik sikkert de er der nu..
@michel. Jeg skriver det ik i det her anti bule forum,har set flere gange hvordan man lynhurtigt kan bli møget til,
Så det holder jeg for mig selv..
Lasse R. K. Petersen.
@Allan.
Bulefiskeriet vil jo ikke blive stoppet pga. en tråd på et forum hvor mudderkastning står nr. 1 på dagsordenen. Hvis du har så store problemer så lav en underskrift indsamling og send det ind til de personer som kan gøre noget ved det. Det eneste du opnår ved at starte denne debat er ligesom de forrigeår. MUDDERKASTNING, folk bliver svinet til. osv. osv.
Raymond Holm
Debat om bulefiskeri vil altid udvikle sig til mudderkastning.
Har kun prøvet 2 gange og fangede en lille torsk på en gummimak. Kroget klokkerent i munden.
Så en del blive fanget i munden og få fejlkroget.
Det er selvf. ikke nok med 2 ture til at bedømme det.
Der er nok også meget stor forskel på hvordan der fiskes rent teknisk
Tror man skal have prøvet det en del gange før man kan have en mening om det.
Jeg har ikke noget problem med at prøve det igen.
Knæk og bræk til "bulefiskerne"
Allan Mathiasen
@Martin: Der vil altid være forskel på, hvor gode folk er til at finde fiskene. Og det gælder både, når der testfiskes videnskabeligt, og når skibberne skal finde torskene. Jeg vil give dig helt ret i, at det er utroligt vigtigt, at erhvervet er indvolveret, når bestandene skal analyseres.

@Christian: Helt klart rigtigt, at hvis man ikke fisker hvor torskene er, så fanger man ikke noget. Jeg tror dog bestemt, der er noget om det, når flere rapporter konkluderer, at den baltiske torsk er i tilbagegang, og når en del fiskere støtter op om, at fisken er i tilbagegang. Jeg syns jeg har fremført min sag.

@ Lasse og Raymond: Hvorfor udtaler i jer, når i ikke gider læse? I flyver ind fra sidelinien og dømmer mudderkastning. Hvorfor?
Der tales fra min side ikke bulefiskeri i denne tråd - Der tales om, hvorvidt torsken er/ikke er i tilbagegang. Kom ind i kampen på en ordentlig måde, eller hold jer udenfor. Tak.
Raymond Holm
Jeg udtaler mig kun generelt om tråde vedr. "bulefiskeri" og ikke andet. Og det gør jeg på baggrund af de mange tråde jeg til dato har set.
Henrik S. Lund
Er faktisk meget enig med Allan i denne debat. Det er noget svinerri at fiske efter fisk der er igang med at gyde og det er lige hvad de har gang i om vinteren når de står i ”buler”. Har aldrig selv prøvet fiskeriet men hørt om mange fejlkroget fisk og derfor siger det mig ikke noget. Torske bestanden i østersøen er nedafgående og hvis i ikke tror på det er i åbenbart klogere end alle undersøgelser og biologer til sammen. I nordsøen ser det anderledes ud og her er torske bestanden i fremgang.

Mvh.

Henrik S. Lund
MARTIN LANGTOFT ESBERG
@Henrik..

Gyder de så også om sommeren når de står i buler??
Er ret overbevist om at de ikke gyder når de står i buler, har fisket med en biolog for en del år siden der fortalte at de gyder i springlag og strømskel osv oppe i vandet, fisker man meget om vinteren vil man nærmest kunne se et mønster i torskens adfærd, nogle dage står de meget tæt på bunden og andre dage ikke så tæt(nærmest løst) nogle dage er de helt umulige og befinder sig oppe i vandet, der er disse dage jeg tror de gyder.
Er der ikke muligt at de bare gasser hinanden op og leger når de står på bunden, for derefter at gyde når de er klar.
Jeg aner det ikke måske er der nogle herinde der ved det?
noname noname
@ henrik

Du har ikke prøvet torske-fiskeriet, men du må da kende lidt til fiskeriet efter rogntunge gedder med Stolling ? :-)
Jesper Frederiksen
Jamen som du selv skriver MARTIN LANGTOFT ESBJERG

"Er der ikke muligt at de bare gasser hinanden op og leger når de står på bunden, for derefter at gyde når de er klar."

Hvorfor overhovedet fange dem når de er fyldt med Rogn???

Er det for at kunne stå med den største fisk af dem alle??

For mig er der ingen forskel på om man står med en død Gedde på 18-19kg fyldt med rogn og smiler
eller om man står med en Torsk på 20kg fyldt med rogn...

Jeg kan ikke forstå hvorfor torsken ikke kan fredes når alle andre vigtige fisk er. :( sørgeligt!

der er jo masser af andre arter hvor bestanden er meget bedre men man ikke gøre det. selvom de selvfølgelig er fredet!
Henrik S. Lund
Martin@ Jeg mener at det at torsken samler sig i buler er et forstadie til gydningen. Hvad det er de laver i buler om sommeren ved jeg ikke. Men hvis man søger lidt på nette burde man kunne finde svar.
Mht. fiskeri efter rogntunge gedder så ja. Det fisker jeg hvert år men her genudsættes fiskene jo leve dygtige. Hvis rognen begynder at løbe stopper vi fiskeriet så kan ikke se hvilke sammenligninger det har til torske fiskeriet. mht. at fiske gedder med Poul så har jeg gjort det et par gange..!

mvh

HSL
MARTIN LANGTOFT ESBERG
@Jesper..

Skal de fredes mens de har rogn snakker vi om en fredning på 5 måneder Nov-april sådan ca. tror nok lige der er et par erhvervsfiskere der mister lidt smør til brødet der:-)

Er ikke trofæ fisker, men er glad for at kunne glæde familie og venner med et par fisk en gang imellem.

Der er en kæmpe forskel på at nakke en gedde på 18-19 kg eller en Torsk på 20 kg, måske ikke for dig, men er sikker på at folk vil give mig ret i min påstand, bortset fra det er det da en syg sammenligning..

@henrik.

Mange folk tror at en fredning betyder man ikke må fiske efter arten, den skal jo bare genudsættes så er det jo fuldt lovligt, at dig og polle har fisket gedder med rogn, pisser kun de mindre bemidlede af:-)

Fedt nok at noname noname lige gad at smide en kommentar, har anonyme folk ikke lært at de ikke bliver taget seriøst..tsk tsk..

Der er en del havfiskere der fisker stortorsk efter samme princip, både på sundet og ved stevns er der flere og flere fisk der genudsættes.
Jesper Frederiksen
syg sammenligning?

Okay... selvfølgelig er en gedde på den str jeg nævner et monster! men er en torsk som er så stor er den mindre værd end en gedde?? ikke rigtigt i mine øjne syntes jeg...

Jeg fisker for det meste C&R... syntes det fedt at kunne vende tilbage efter gedden eller den store bækørred.
det er vi jo så fosskellige..

men mht udsætning igen. så er Chancerne vel noget større ved geddefiskeri end ved torskefisker??

Sys bare bare at folk altid næver de alt for store 3kroge fejlgrogning osv :)

har ikke selv fisket efter dem.
men rygter er der jo nok af...

Håber da at bestanden bliver iorden over hele landet igen...

knæk og bræk
Christian Klagenberg
@Henrik, du skriver det er noget svineri at fiske efter fisk der er i gang med at gyde, så forstår jeg ik hvofor du så fisker gedder i vintermånederne.
I mange vande gyder gedderne før frednings perioden, så (forstyrre) du jo selv gydene fisk,det er da det samme,dog sætttes gedderne ud igen, men de blir forstyrret.
Tror en torske fredning er komplet umulig,garn drengene
ville med garenti blive meget utilfredse, torske fiskeriet er en alt for stor industri til at et sådan forslag kan gennem trumfes i Eu..
Torsken kan opdrættes i fangeskab, hvis de Nuværende bestande fiskes i bund kan de genoprettes.
Hvis man sku gøre noget skulle der laves et total forbud mod trawl i danske farvande, det ville forbedre torsken og mange andre arters leve vilkår..
Christian Klagenberg
@ jesper
I mine øjne er en gedde på 20kg mer vær end en torsk i samme vægt klasse,da den er 1000 gange så svær at komme til.
Jeg vil gerne lige komentere den med 3 krogene,hvis du har set hvor stor munden er på f.eks en 10 kgs torsk,så er en str 10 krog sku ik så stor, hvis man fisker med mindre kroge vil en stor del af de store fisk man får,hoppe af igen
MARTIN LANGTOFT ESBERGnden
@Jesper.

Jeg fisker nu også mest C&R, har fisket karper siden 1990, jeg ved godt hvad en genudsætning betyder for mit og andres fiskeri.
Torsken er stort set den eneste fisk jeg beholder, har egentlig ikke lagt så meget vægt på om de gyder eller ej, for mig er det en spisefisk..
Hvis vi ikke må fiske når fiskene har rogn, skulle det da gælde alle arter i landet, så ville fiskene til alle fiskecups også blive mindre, alle specimenfiskere jager når fiskene har rogn læs: aborre, gedde, suder ,karper, tror ikke der er nogen der skal lade andre høre for noget..

Jesper jeg håber da heller ikke at bestanden lider overlast, tror Christian er inde på noget af det rigtige med de ulovlige trawlere, så dem flere gange ligge lige syd for grænsen til kattegat sidste år, der må de bestemt ikke ligge, men der er ikke rigtig noget at gøre, mdmindre myndighederne skrider ind..
Jesper Frederiksen
er helt enige i at fordi I lystfisker som godt kan lide at jagte torsken stopper med det, vil bestanden ikke blive bedre, lidt måske.
Det er helt sikkert Trawlere og den slags som der skal sættes en stopper for! et par som i skriver ville give rigtig gode forhold i vandene...
Jonas Prehn
@Esberg

Torsk er ganske rigtigt pelagiske gydere: dvs. deres æg og larver lever suspenderet i vandfasen. Men det betyder at bulerne ikke er del af legen og befrugtningsprocessen. (Jeg ved ærlig talt ikke helt præcis hvordan den proces forløber hos torsk)Med andre ord...Man kan altså godt forstyrre formeringsprocessen ved at smadre blyklodser ned i masken på torskene mens de er på leg.

Med hensyn til sommerbuler så er gydningen spred over et større tidsinterval. Eksempelvis gyder østersø-torsk nogle gange helt hen i august. Så du kan altså sagtens finde gydende torsk henover sommeren.

@Christian 'Guldske' Klagenberg.

Du! antager at torskebestanden har det fint i sundet og storebælt. Hvad bygger du det på?-At du selv kan fange massere af fisk der? Den slags ræssonnementer er nemlig tæt på værdiløse. Det kan fortælle en masse at dig og dit slæng er dygtige fiskere men ikke særligt meget torskebestandends tilstand i de givne område. De sidste oplysninger der har krydset min vej fortæller om trængte torskebestande i de indre danske farvande i særdeleshed østersøtorsken. Det er altså i mine øjne nødvendigvis ikke helt gakgak når Allan mener man skal være opmærksom.

Lystfiskeri/Bulefiskeri vs Bestande

Til gengæld har jeg heller ikke set nogen indikation på at lystfiskeri skulle have signifikant betydning for torskebestandende-hvilket flere andre også er inde på ovenfor. Personligt tror jeg ikke lystfiskeri betyder særligt meget/noget som helst for torskebestandenes størrelse. Tilgengæld mener jeg tiltag som: ændring i fisketeknik, strategi, mådehold, fredning m.m. ville være gode signaler at sende for os lystfiskere hvis vi ønsker at fiskepresset fra trawlere og andre erhversfiskere skal mindskes.

Med venlig hilsen
Jonas
Christian Klagenberg
@ jonas.
Tak for de fine ord, men jeg er nu ik så forgyldt for tidenhar du set min ske?? :).
Jeg vil heslt ik gi dig ret det ligger ik til min natur :)
Der er moske noget om det med østersø torsken men sund og bælt tror jon nu ik det står så slemt til.
De mangle fangster hos turbådene på storebælt skyldes at de ligger og driver de samme steder hver gang de er på vandet,med andre ord, de gør ik noget for at finde fisk,så er det klart der ik kommer noget særligt ombord.
Det blir så lynhurtigt lavet om til der ik er fisk i bæltet..
Ole Aaslo
Småbådene fanger og har fanget pænt med torsk dette efterår - fisk mellem ½-5 kg... Der er taget nogen målere, men det er især småbådene som tager chancen i "det forbudte" som har fået disse...

Som Christian skriver er turbådene ikke gode til at bruge benzin på opsøgende arbejde - det er der simpelthen ikke råd til :-(

Men der bliver taget en del gydetorsk i øresund på en sæsson... Hvad tror I ikke der bliver landet i garn derinde ?

Har set hvor mange torsk der kan være i et sæt....! Der kan selv ikke Klagenberg guldske være med!!
Men dette emne er oppe hvert eneste år - lige så sikkert som amen i kirken... Folk bliver aldrig enige... men så længe der erhvervsfiskes i ferskvand og jigfiskes aborrer i St. Vejle og laves burål - så lad dem dog tage en torsk i januar
Rasmus Ingemann
Stop nu den nytårstorsk og fang nogle fisk vi kan kigge på!!!!
Christian Klagenberg
@ grunden til turbådene ik har mønten til at lave opsøgende arbejde er de selv skyld i,
hvis de havde sørget for lidt kunde pleje ved at gøre en indsats for at finde fisk havde forretningen helt sikkert set lidt bedre ud i dag.
Det er ik umuligt at finde lovlige målere det ved jeg ;)
@ rasmus
Du har helt ret men vejret er ik lige til fiskeri så vi må jo side foran skærmen og bjæffe lidt af hinanden;)
Rasmus Ingemann
Fair nok ;o)
Lidt Gas til Sofafiskerne! Køb et isbor, få fintunet grejet eller læg en plan.

@Christian
Tillykke med sejren forresten! Super afslutningsheat.

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk