Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
På cykelsats ved Randers bro03/02/2008 22:14:01

Af: Jørgen Skårup - jyskspecimen.dk -> Http://jyskspecimen.dk


Steen Vad og jeg havde valgt at fiske med anker på denne vinterdag ved Randers bro. Et godt valg, da strømmen mellem broerne var temmelig stærk. Jeg fiskede med et 8 mm reb, medens Steen fiskede med 12 mm. Vi startede med små kast langs kanterne. Den første cykel var på land indenfor 5 min. En lille en, som jeg beholdt på land, da vi havde aftalt ikke at praktisere Catch & Release, som vi ellers har for vane.


Dagens fangst var 9 cykler, 2 trafik skilte, 1 bådshage, 1 knallert og en del blandet skrammel.


Det nytter ikke at fiske højt i vandet, da cykler er meget bundnære hele året rundt. Kast ankeret, så langt du orker og vent et øjeblik mens det synker. Nu gælder det om at trække det ind i små ryk. Huggene mærkes som et tungt træk - cyklerne hugger ikke videre voldsomt, men fighten er til gengæld hård lige fra start. Specielt, hvis de når at bore sig i bunden.

Steen havde mest held med at fange mountain bikes, mens jeg fangede flest damecykler. Det skyldes måske forskellen i linens tykkelse, hvem ved. Vi diskuterede om det var nødvendigt med madding, men da vi havde fint fiskeri uden, så lod vi være. Kædespray kunne måske have forbedret fiskeriet !

Jeg fik dagens hug lidt over middag. Et rigtigt tungt træk, som var næsten umuligt at holde i strømmen. Efter en tung fight kom den dog i overfladen. En scooter agtig knallert af ubestemt mærke. En ornli motherfucker. Steen satte for en sikkerhed skyld også sit anker i uhyret. Men bæstet ville ikke op, så vi var nød til at tøjre dyret til kajkanten, inden vi fik den afkroget.

Det ser ud som om cykler tit opholder sig tæt på broen her ved vintertide. Om det er føde eller gyde migration - vides ikke med sikkerhed, men omkring broer og langs kajkanter er de sikre vinterpladser. Umiddelbart op eller nedstrøms broer er det største hit.

Hvis vi kan udlede noget af dagens vejr, så er 10 s/m og overskyet, det helt rigtige vejr. Januar er top måned, da de ellers gemmer sig i vegetationen om sommeren!

Knæk og bræk, hvis denne artikel har givet dig lyst til forbedre din egen cykel PR.

Husk at informere nærmeste politi om din fangst, da de så er pligtige til at afhente det som hittegods.



Flere nyheder

Send din kommentar
Mads Hussing
Det er nøjagtig samme metode vi har brugt til at fange den 12 kgs hork vi ved der går her i Nordsjælland....!

Ellers et godt initiativ - det måtte godt sprede sig til resten af landet!

Ole Aaslo
Godt gået gutter !!!

Finder I en ældre kvinde med fødderene i beton, så hils min forrige svigermor, men vip hende lige tilbage igen... for der skal fiskes ål senere på året C",)
Jesper Pedersen
Hmm jeg kunne egentlig godt bruge en "ny" cykel, så kommer lige et smut forbi randers inden alt for længe.Tror jeg vil satse på 14mm reb da jeg går after en hårdtfightende racer!
Raymond Holm
;-) super fangstrapport.
Mads du skal lige huske at oprette denne kategori i cuppen .
Søren sørensen
Hehe go rapport og super initiativ. Jeg har selv taget en cykel eller 2, plus div. lort, med mit kastenet deroppe. Så kanon arbejde de herrer

Mvh Søren sørensen

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk