Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Stor kontrolaktion hos fiskeopkøbere17/06/2008 13:57:06
Mandag gennemførte Fiskeridirektoratet sammen med SKAT kontrol på ni samlecentraler i Jylland. Kontrolaktionen er en del af myndighedssamarbejdet ?Operation Sorte Fisk?.

Fire samlecentraler har den senest tid været under skærpet opsyn med påbud om at rapportere alt køb og salg hver måned til Fiskeridirektoratet. På samlecentralerne sorteres og omsættes store mængder fisk og som led i Fiskeridirektoratets risikobaserede kontrolstrategi er der sat særligt fokus på, om alle landede fisk registreres og afregnes korrekt i forhold til kvoterne.

´De påbudte ekstraindberetninger skyldes, at der på en samlecentral tilsyneladende er solgt flere fisk end der er købt. For tre andre samlecentraler er der tale om, at Fiskeridirektoratet ønsker et mere præcist billede af handelsmønstrene på de konkrete samlecentraler´, udtaler Fiskeridirektør Esben Egede Rasmussen.

Under kontrolaktionen i går blev endvidere forholdene omkring de ansatte undersøgt, og en række bilag er taget med til yderligere krydskontrol. Materialet skal nu gennemgås, så Fiskeridirektoratet og SKAT senere kan afgøre, om samlecentralerne har overholdt fiskeri- og skattereglerne.

Samlecentraler fungerer som en slags grossistled, hvor det enkelte fiskefartøj lander sine fisk, hvorefter de bliver sorteret og solgt videre, typisk over den lokale fiskeriauktion. Kvotestyringen baserer sig i Danmark på indberetninger fra førstehåndskøberne, som i dette tilfælde er samlecentralen. Den gennemførte regnskabskontrol består i at krydstjekke samlecentralernes køb og salg.

Fiskeriinspektør Finn Vind, der leder kontrolaktionen siger: ´Nu ligger der et meget stort arbejde foran os med at gennemgå samlecentralernes bilag og få udredt de spørgsmål vi måtte have til regnskaberne. Ud fra enhver risikobetragtning er samlecentralerne et kritisk kontrolpunkt. Derfor har vi fundet det nødvendigt og relevant at foretage en grundig kontrol af samtlige virksomheder´.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk