Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
TMB 2009 fra 29. april - 2. maj09/08/2008 23:34:30
Trolling Master Bornholm er arrangeret af TV 2/Bornholm i samarbejde med Melsted Trollingcenter.

Tilmeldingen til Trolling Master Bornholm åbner mandag den 8. december kl. 08.00 om morgenen. Som alle tidligere år kan det kun ske på vores hjemmeside. Prisen for deltagelse vil for 3. år i træk være uændret. Det betyder, at det koster 750 kr. for en båd incl. skipper og 150 kr. for hvert efterfølgende besætningsmedlem.

Geografiske restriktioner?
Der var deltagende både i år, som sejlede langt væk for at fiske ? ikke bare til svensk farvand men også til tysk farvand. Det har affødt en del reaktioner til os med forslag om at indføre geografiske restriktioner. Nogle foreslår at løsningen er at indføre en 20 sømils grænse. Dommerkomiteen har diskuteret forslaget grundigt. Vi er imod at indføre en 20 sømils grænse, fordi det vil være helt umuligt for os at overvåge, at den bliver overholdt. Vi ved af erfaring fra de restriktioner i trollingfiskeriet, som myndighederne har indført langs Bornholms kyster (1 sømil), at vi vil modtage rapporter fra deltagere, der måske ligger 19 sømil væk, som hævder, at en anden båd ligger længere ude, og vi har ingen mulighed for at patruljere på en sømils-grænse.

Vi kan ikke støtte os på radarovervågning. Vi oplevede selv at vores reportagebåd sejlede hen til en trollingfisker for at høre, om de havde noget ? og han viste sig ikke at være med i konkurrencen. Så der er faktisk flere både på havet, som ikke deltager, og dem kan radaren jo ikke skelne imellem med det resultat, at vi kan plaske frem og tilbage i kontrolbåden langs en ydergrænse, som vil være mere end 200 km lang.

Efter fire omgange af TMB kender vi positionerne på mange fangster, og her tegner der sig ikke noget billede af, at bestemte positioner langt væk har givet flere fisk. Generelt har det bedste område været fra U-båden og op til Davids Banke. Tidligere på sæsonen i år blev der rent faktisk fanget en rekordfisk lige ud for Tejn, så hvor laksene står henne i 2009 er umuligt at forudse. Dertil kommer, at sejltid faktisk fragår fisketid. Hvis man bruger halvanden time på at sejle ned sydvest for Bornholm, så bruger man i alt 3 timer på transport. Mange starter fiskeriet allerede efter en halv times sejlads, og de har faktisk to timers fisketid mere end de, der har sejlet langt. Det giver faktisk en tidsmæssig fordel til de, der vælger de nærmeste fiskepladser. Så selvom det er en korrekt pointe, at det er de store både, der kan sejle langt, så får de mindre både i stedet kompensation i form af mere fisketid. Det vil blive præciseret i informationsmaterialet, at fisker man på tysk eller svensk farvand, så er det disse landes regler for lystfiskeri, der gælder, og at man kan blive kontrolleret af f.x. den tyske fiskeri-kontrol. Det indebærer, at man skal købe tysk fiskelicens OG at man i øvrigt kun må fange tre laks på en dag. Hvilket jo er mindre end vores regler siger.

Bedre VHF-dækning
I 2009 håber vi på at skaffe en bedre dækning fra vores VHF-radio. Antennen i Tejn er placeret så højt, som det er muligt (oppe på en skorsten). Vi er imidlertid blevet gjort opmærksom på, at dækningen vest for Bornholm er for dårlig. Det skyldes de høje bakker bag ved Tejn. Både Olsker og specielt Rutsker er noget af det højeste på Bornholm. Derfor arbejder vi nu på at få en repeater sat op i TV-masten på Hammerknuden. Det vil give en afgørende bedre dækning. Det havde betydning i år, fordi advarsler den sidste dag med oplysninger om forøget vindstyrke og tåge ikke blev opfanget af mange både, der lå i det område.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk