Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
TMB 2009 foregår fra den 29. april til den 2. maj22/09/2008 13:49:09
Det er altid sjovt at se lidt statistik. Der blev fanget flest fisk det første år, men det var de mindste fisk. Både når det gælder gennemsnitsstørrelse for alle fisk, og når det gælder gennemsnittet for de ti største fisk, der blev fanget. Tallene viser også, at i de sidste tre år har det stort set være lige svært at fange med et gennemsnit på lidt over en laks pr båd. Men ? det skal indrømmes, at statistikken snyder en lille smule. Den relaterer sig ikke til, hvor mange timer, der var på havet. I år var vi ude alle dage, men i 2007 blev sidstedagen afkortet.

Det betyder, at der er i 2007 var 8365 fisketimer (hvis alle både var på vandet inden for konkurrence-tiderne), mens der i år var 10.140 fisketimer. Så selv om der blev fanget lige mange laks de to år, så blev det faktisk en lille smule sværere.


Tilmelding til 2009
Tilmeldingen til Trolling Master Bornholm åbner mandag den 8. december kl. 08.00 om morgenen. TMB 2009 foregår fra den 29. april til den 2. maj og er arrangeret af TV 2/Bornholm i samarbejde med Melsted Trollingcenter.

Prisen for deltagelse vil for 3. år i træk være uændret. Det betyder, at det koster 750 kr. for en båd incl. skipper og 150 kr. for hvert efterfølgende besætningsmedlem.


Flere laks i Østersøen
Danmarks Sportsfiskerforening offentliggjorde for nylig en pressemeddelelse, hvor de skriver, at der er tegn på flere laks i Østersøen. Foreningen skriver: ?Trods den ringe miljøtilstand i Østersøen ser det nu lysere ud for havets laksebestand. Forbuddet mod fiskeri efter laks i Østersøen med drivgarn trådte i kraft 1. januar 2008, og det har allerede nu kunnet konstateres, at forbuddet har haft en effekt. Svenske biologer har slået fast, at opgangen af laks i de svenske elve er steget med mere end 100.000 laks i 2008 sammenlignet med tidligere år. Det har også medført, at der er rapporteret langt flere lystfiskerfangede laks til det svenske sportsfiskerforbund end i mange år. Fiskeriet med drivgarn efter laks har haft en
voldsom negativ effekt på laksebestandene i Østersøen. De foregående 2-3 år er der hvert år fanget omkring 300.000 laks i drivgarn.?

Om der så ligefrem nu svømmer 300.000 sultne laks rundt, får vi se senere på trollingsæsonen. Vi har allerede modtaget de første spørgsmål om, hvordan fiskeriet ser ud nu i efteråret. Det er lidt for tidligt endnu at sige. Vandet er stadig 15-16 grader omkring Bornholm. I begyndelsen af oktober skal
Bornholms Trollingklub på tur til Christiansø, og hvis det åbner sæsonen sådan rent fiskemæssigt, så vender vi tilbage med resultaterne.


GPS-tracking
For os på TV 2/Bornholm handler det om at formidle konkurrencen på den bedst mulige måde; at gøre TV-udsendelserne mere og mere spændende. En af vores blinde vinkler har alle årene være at vise, hvordan I arbejder med båden, når I er på havet. Derfor arbejder vi lige nu med at implementere et GPS-tracking system. Det er udviklet af et dansk firma og har været brugt i så forskellige konkurrencer som Copenhagen Maraton og mesterskaber i sejlsport. Som I kan regne ud er det en lille kompakt enhed (når man kan løbe med den), som løbende sender positionen via mobilnettet tilbage til os i Tejn. Kommer den uden for mobildækning, så gemmer den data, indtil den kan aflevere. Hensigten er at udtrække 10 både, som sejler med dem. Data kommer løbende, og kunne udgives direkte på nettet, men det vil vi ikke gøre.

Norsk interesse
Der er god interesse for deltagelse fra Norge til næste år, og en række norske team er allerede i gang med konkret rejseplanlægning. I slutningen af november får de besøg herfra på en klubaften, hvor de så får mere information om, hvordan konkurrencen afvikles og mulighed for at stille spørgsmål.

Det er sandsynligt, at vi derfor næste år vil opleve, at landskampen kommer til at stå mellem:
Norge, Sverige, Finland, Tyskland, og Danmark.


TMB er arrangeret af TV 2/Bornholm i samarbejde med Melsted Trollingcenter.

Læs mere på www.tv2bornholm.dk/trolling
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk