Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Stop eksporten af dioxinlaks21/04/2009 13:25:22
Dybt grotesk, at Fødevareministeriet fortsat tillader eksport af dioxinholdige østersølaks til forbrugere uden for EU, mens man nu har stoppet for eksport af fiskemel til dyrefoder i de samme lande, mener Danmarks Sportsfiskerforbund Plantedirektoratet har netop tilbagekaldt en tilladelse til eksport af dioxinholdigt fiskemel, der overskrider EU?s grænseværdier. Det sker blot få dage efter, at samme direktorat sendte en pressemeddelelse på gaden med det stik modsatte budskab, - nemlig at det var i orden at eksportere dioxinholdigt fiskemel til brug for dyrefoder til tredjelande uden for EU.

Samtidig opretholder Fødevarestyrelsen ? der akkurat som Plantedirektoratet er underlagt fødevareminister Eva Kjer Hansen ? sin to måneder gamle bekendtgørelse, der giver danske fiskeeksportører lov til at eksportere dioxinholdige laks fra Østersøen til forbrugere uden for EU. Laks, der på grund af et højt dioxinindhold er sundhedsskadelige, og som derfor ikke må sælges som fødevarer til forbrugere inden for EU.

? Der er jo fuldstændig grotesk, at Fødevareministeriet i den ene del af ministeriet siger nej til eksport af dioxinholdigt fiskemel til dyrefoder, mens man i en anden del af ministeriet giver tilladelse til eksport af dioxinlaks til menneskeføde - laks der i Danmark ikke engang må anvendes som minkfoder, siger Verner W. Hansen, der er formand i Danmarks Sportsfiskerforbund.

I Plantedirektoratet begrunder man det nye eksportforbud af dioxinholdigt fiskemel med, at en eksport af fiskemelet vil være i strid mod den såkaldte Biproduktforordning fra EU.

? Hele den her sag viser, at Fødevareministeriet efterhånden har bevæget sig ud i en helt uholdbar situation i et forsøg på at finde smuthuller i EU?s regelsæt for fødevaresikkerhed, siger Verner W. Hansen og fortsætter

? Men nu må fødevareministeren altså træde i karakter og tilbagekalde bekendtgørelsen fra februar, der tillader eksport af dioxinlaks til tredjelande. Sker det ikke, så må vi endnu engang opfordre Folketingets Fødevareudvalg til at få sat en stopper for denne dioxinskandale. Ellers bliver det næste skridt fra forbundets side, at vi sender en klage til EU-kommissionen. Danmarks Sportsfiskerforbund har gennem de seneste fire år flere gange opfordret Fødevareministeren og Folketingets partier til helt at stoppe erhvervsfiskeriet efter østersølaks. Østersølaksen er en værdifuld naturressource, der er meget sårbar, og som fortsat er en truet bestand i flere elve i den Botniske Bugt. I den situation er det ikke bæredygtigt at opretholde et erhvervsfiskeri, hvor en meget betydelig del af fangsterne ikke kan anvendes som fødevarer på grund af et højt dioxinindhold.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk