Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:29-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
karper 10 + sælges14/10/2009 17:37:41
hej kan skaffe nogle virus fri fisk fra udlandet skriv hvis i skal burge nogen
Flere nyheder

Send din kommentar
Thomas Vestergård
Hvor mange kan du skaffe ?? og hvad er kilos prisen ?
Benjamin møller
stik mig et nummer så ringer jeg til dig imorgen kan få op til 100fisk eller smid en mail
Mads Hussing
Hvis jeg havde min egen sø, havde jeg slået til med det samme :-)
Thomas Vestergård
Vil lige høre en pris først ;)
Ian Muddle
Hvilket land kommer det fra?
Mads Hussing
Såvidt jeg har forstået, så kommer fiskene vist nok fra Ungarn og prisen er 250 kroner kiloet. Men det er ikke mig der sælger dem, det er bare hvad jeg har talt med sælger om :-)
Thomas Vestergård
ok 2500 kr for en 10+er ;)

Køber så hellere koikarper....
Henrik Berg
I forhold til hvad jeg ellers har fået oplyst af priser gennem tiden er det ret så interessant.

Desværre har jeg bare ikke min egen sø ;o(

Mads Hussing
@Thomas,

Kan du skaffe koikarper på 10+ til 2500 kroner :-)

De her priser er meget interessante og ligner ikke noget jeg har set hidtil. Og jeg har ellers ledt temmelig meget tidligere.....
Søren Grothe Petersen
Der må være nogen i Frankrig, der har nogle 30+ til salg i øjeblikket: http://www.fiskemagasinet.dk/nyheder.htm?show=uniq&newsid=4195
Mads Hussing
He he - i Frankrig skal man nok regne med 6-800 kroner per kg...... Har haft kontakt med nogle i Frankrig, og det var helt vilde priser...
Thomas Vestergård
@

Nej med ville satme ALDRIG give 2500 kr for en 10+er almindelig karpe ;)
Så hellere købe en koikarpe på 2-3 kg til den pris...

Mads Hussing
Det er jo også større end 10 kg vi taler om, og de er ikke lige til at komme i nærheden af normalt... Selv de største østeuropæiske karpedambrug gør det ikke i større fisk, det er kun til konsum.
Thomas Vestergård
Du vil måske købe 600-700 stk 30 kgs og proppe i hove putand take ? ?
Eller hvad havde du tænkt dig ?? en ny DK rekord ?
Mads Hussing
Jeg har ikke været i Hove siden juli 2008, så det ville være mærkeligt hvis jeg ville bekoste en masse fisk derudtil...

Hvis jeg havde min egen sø så ville jeg helt sikkert købe nogle af disse fisk, også selvom nogle kunne være over den gældende danmarksrekord. Jeg ville ikke anmelde den som ny rekord, hvis jeg var så heldig at fange den, men jeg ville til gengæld være en meget glad fisker :-)
Thomas Vestergård
smut dog en tur til udlandet og få mættet din sult efter noget rigtig flex på klingen ;)

Mads Hussing
Jeg har vist fået det flex på klingen jeg skulle i år, og jeg er ikke sikker på at en udlandstur havde resulteret i større fisk end jeg har fået herhjemme.

Men hvorfor ikke sætte karper ud? Vi sætter stort set alle andre former for fisk ud, så man kan fiske efter dem....
Thomas Vestergård
ja syntes det er træls at der er hekse jagt på karper i DK ,men undskyldningen er jo at det er en indført art, så det bliver mere end svært at få de tilladelser :-(

Alle dem der sidder på magte , har KUN deres fedtfinnebriller på..............
Mads Hussing
Det er ikke altid nemt at få tilladelser - det har jeg jo været igennem :-) Dem jeg havde fat i, var heldigvis til at tale med (altså myndighederne - ikke karperne...), så det gik nogenlunde smertefrit. Men det kan være et større arbejde, hvis ikke der har været tilladelse til nogen udsætninger tidligere i søen.
Thomas Vestergård
Ja du skal jo eje din egen sø :-( for at få tilladelser, om der bruges årligt 30-40 millioner på udsætninger af ørred/laks i DK,
Men om de vil bruge 500.000 på udsætninger af Karper, eller bare ved ligeholdelse af bestandene, når de har været ramt af sygdom, nej nej det kan ikke komme på tale... :-(

Istedet ser man dem pive over et par piratfiskere der snupper et par ørred i ny og næ.
Mads Hussing
Ha ha - stort set enig :-)

Man skal eje eller forpagte en sø. Og det skal være hele søen, og den skal samtidig være lukket af for andre søer eller åer.

Vi er dog i en overvejelse om at få lavet en sø på en grund vi kan få stillet til rådighed - og hvis det sker - så bliver der hentet nogle karper....!
Thomas Vestergård
Vi har også lejet en lastbil af en dambrugs her næste weekend , hvor vi henter fisk på den anden side af grænsen.
Dog kun fisk på 500 gram , men vi har så til gengældt købt 3200 hundrede stk til 14 kr pr stk ,og vækst betingelserne i søen er helt optimale, så 5-6 år så burde de kunne nå de 10 kg ;)
Og måske Danmarks bedste karpevand ? ?

Mads Hussing
Jeg håber godt nok at I har alle import- og udsætningstilladelser i orden :-)

De fisk synes jeg da at jeg har set billigere, men nok ikke meget. Det bliver da spændende - kan du løfte sløret for hvor de skal hen?
Thomas Vestergård
Da de skider på os karpefiskere , så bliver fiskene sat ud , uden disse tilladelser, da vi 112% sikkert ville få nej....
Og løfte sløret kan jeg dog ikke, af gode grunden så ikke...
Men kan dog sige at det ikke er på Bornholm ..hehe
I søen har der før været karper der har taget 4,5 kg på om året, så vi satser på at det bliver en supervand..
Den stamme vi har købt af, er yderst hurtigt voksende , og de fisk de har brugt til stygningen har været over 31 kg...
kim petersen
Thomas, hva´ laver du?
Vil du udsætte 3200 ungkarper a´ 500g?
Har du nogen som helst idé om hvor stor en påvirkning den mængde fisk påfører en sø, næsten udelukkende størrelse?
Det er det dummeste jeg længe har hørt, og at du udbasunerer det her på forum understreger hvor tumpet det er.
Hvis jeg finder ud af hvor det er, melder jeg dig omgående - ikke fordi jeg selv er hellig, men fordi det skriger til himmelen!
Kim Aalborg Petersen
Thomas Vestergård
uha da lille Kim jeg bliver helt bange ..hehe , melder du
mig ;) du ved jo for det første ikke hvor mange hektar søen er, og om der før har gået en bestand af den størrelse jeg nævner ;) så Kim få de lange underbukser frem ,og find din lommelygte , da udsætningen sker i om natten...thi hi
Har godt nok lige fået en mail idag , hvor der stod de kun ,kunne klarer 3100 hundrede stk, men det kan vi godt leve med.....



Thomas Holm
For det første vil jeg sige, at det er på begrund af en som dig, at andre fisker og biologer ikke er vilde med os karpefiskere. En sø bærer 100kg karpe per hektar. det vil sige 4 til 5 fisk per hektar,hvis du gerne vil ha store fisk. Du lyder meget fornuftigt, så går ud fra at din sø er 640 hektar.Tænk dig lige om en anden gang og stop det du har gang i. Du er ikke rigtigt klog!
Martin Esberg
@ Vestergård..
Tænk dig godt om..
Jeg har en kammerat der importerer karper som foder fisk til Danmark, undrvejs går de i kar med UV lys for at fjerne diverse sygdomme..
Det er ikke særlig længe siden at de hollandske karper røg sig en tur, har der ikke lige været karpedød i Harte dons søerne også(ret mig lige hvis det er forkert)
Net og sacks som bruges i jeres vand kan inficere andre vande i fisker i, husk det..
Sad for en del år siden i bestyrelsen i Danske Karpefiskere, sad med i et udvalg der skulle arbejde med fiskepleje og udsæninger og det var svære odds, netop pga de mange ulovlige udsætninger, karpefiskere er ikke videre populære hos myndigheder og biologer netop af denne grund, måske er det derfor de skider på dig..
I stedet for at undlade at søge tilladelser så søg, det er lykkedes for Mads i Hove, mener også at Max og Jakob i svebølle fik tilladelserne iorden..
Der er garanteret masser af mennesker i miljøet der ved hvad der skal til, og er sikker på de smider et par råd med på vejen..
Held og lykke..

Martin Esberg..
Thomas Vestergård



@ Thomas

Ved udemærket hvad vi har gang i ;) og vi kan jo ikke alle være medlem i et konsortievand, og betale i dyre domme for at få flex på klingen...hehe
Jeg/vi har aldrig før flyttet, eller udsat fisk i offentlige vande, og kan ikke bruge den udtalelse om at at biologerne ikke er vilde med os karpefiskere, da vi bestemt hellere ikke har noget til overes for biologerne , som har været med til at ødelægge hvor fiskevande igennem de sidste 15-20 år :-(.
Så du er der snakket og skrevet nok om denne sag, nu skrider vi til handling.
Og Thomas du behøver ikke vise dig ved vores søer, for du er absolut ikke velkommen, blev du i Hvidkilde put and take ;)




kim petersen
@Thomas.
Jeg behøver ikke finde natudstyret frem, da jeg har danmarks største sladderklub til at fortælle mig hvor det er - og du har selv allerede taget første skridt.
Præcis som Thomas skriver, så ødelægger du det arbejde "rigtige" karpefiskere har med at promovere og fremtale vores hobby på fornuftige saglige grundlag.
Jeg mistænker dig for at have skrevet indlægget som ren provokation, simpelthen fordi det er så tåbeligt.
Du taler som du har forstand, og jeg håber ikke at hverken dig eller din omgivende natur lider for meget overlast inden du bliver klogere.



Thomas Holm
Kan så se at du ved lidt om mig, men ved intet om dig/jer? Så ved ikke hvor i har jeres vande, har oså mine ejne og har ikke behov for flere og jeres nye medevand er ikke noget for mig!
Mads Hussing
Det er jo i virkeligheden en meget nem diskussion, men kan også være svær. For det er ulovligt at sætte karper ud uden tilladelse, og så er den jo ikke længere.
Men man kan jo sige at vi ikke havde haft mange karpevande herhjemme, hvis ikke folk havde sat karper ud ulovligt tidligere. Og jeg tror at alle karpefiskere har fisket efter ulovligt udsatte fisk, så ingen er rene i denne forbindelse.

Så er der diskussionen om mængden, som jeg har udeladt i dette indlæg.
Thomas Vestergård
@ Kim Aalborg Petersen alias ørredfisker og miljøtekniker ;)

Ødelægge noget ?? de vande som vi har valgt til udsætningen kan nemt tåle flere fisk end vi har valgt at udsætte. Det vil sige som jeg nævner tidligere i tråden at fiske havde en voldsom tilvækst , så er sikker på at søen , nemt kunne klare det dobbelte antal.
Og din bemærkning om at jeg taler som jeg har forstand på, skal du vist lige vende mod dig selv da du jo INTET ved om søen , vandkvaliteten og dybden......
Men det kan jo ikke undre nogen at en miljøtekniker kaster fra sig usaglige argumenter, det har vi set og hørt mange gange før......
Og om du mener at man først er rigtig karpefisker, når man betaler i dyredommen for en 20+er, istedet for at skabe en godt vand fra bunden af.
skal nok løfte sløret for hvorfor en vand vi snakker om ;) men det må dog vente til udsætningen er foretaget , og sporene slettet....
Thomas Vestergård
Så blev fiskene sat i søen ;) kun 11 døde under transporten, havde vist kommet til at skrive weekenden at vi ville vente til weekenden ;)
men for ikke at skabe for meget opmærksomhed, eller for besøg af Kims nysgerige "venner" ,valgte vi at gøre det på en hverdag...hehe
Mads Hussing
Er de sat ud for private midler? Det er alligevel 50.000 kroner vi taler om - det er da mange penge :-)
kim petersen
@Thomas.
Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal stille op med dit indlæg, da vi tydeligvis ikke er på samme side.
Men sket er jo så sket, og som Mads pointerer er det et stort beløb der er investeret - så man må håbe at der ligger lidt tanker bag handlingen.


Thomas Vestergård
@ Mads

vi er 16 mand der har lagt penge i projektet ;)
Mads Hussing
@Thomas,

Kan du ikke skrive en mail til mig? Jeg er bare lidt nysgerrig. Som journalist vil jeg selvfølgelig holde din identitet skjult hvis du ønsker det.
Jesper hansen
hvor i landet bliver de fisk sat ud?? behøver ik et postnummer...
Thomas Vestergård
@Mads
Har lige spurgt de andre, om de ville have at jeg fortalte nogen omkring dette ,men de ønsker ikke at nogen får oplysninger omkring søen, eller hvem vi er :-)
Da vi jo godt er klar over at dette jo ikke er foregået helt efter bogen ;)
Og vi kunne få en erstatningssag på halsen.

@ Jesper H

De er sat ud ;)
Mads Hussing
Der går bare lidt snak om at du er en der vil sætte rav i karpeverdenen, og ikke gør det du siger. Ligesom den karpe du skulle have fanget i Sorø, ligner et billede du har taget med mobilen af en computerskærm, og derfor slet ikke er fra Sorø, og måske slet ikke er en du har fanget. Så ville jeg bare tale med dig selv, så jeg kunne høre om nogle ting. Det er denne fangst jeg taler om, der ser noget mystisk ud:

http://fiskemagasinet.dk/fangstrapporter.htm?show=uniq&id=3514
Benjamin møller
fatter ikk skid af danske karpefisker har selv fiskede karper siden 1990 og fangede en del gode fisk i dk forstår bare ikke at folk efterlyser store fisk til dk og når vi så endelig får en chance i dk for at få disse fisk vender man ryggen til !!!!!!!!!!!!!!!!!!og køber små fiske der kan ødelægge en sø totalt !!!!!!!!!!og folk vil ikke bruge penge på nogle stor fisk når det kommer til stykket
Thomas Vestergård
Går snak ?? æh vil skam bare have et godt karpevand ;) om det er at sætte rav i den ?? så kan man vel godt kalde det det....

Mystisk ud ?? det er en skælkarpe ?? misundelse er en grim ting.....
Nicklas Færch
Jeg tror heller ikk rigtig på det computer billede..
Mads Hussing
Det ser ud til at billedet er taget af en computerskærm og ikke taget ude ved et vand. Der er intet misundelse i det, jeg har fanget de fine fisk i år jeg skulle - jeg blev bare opmærksom på diskussionen på et lukket forum, og ville gerne høre din forklaring på at billedet ser ud til at være taget fra en computerskærm og ikke ude ved vandet.
Thomas Vestergård
Jeg tror hellere ikke på julemanden ;)
Benjamin møller
uv lyst fjerner ingen sygedomme...........
Benjamin møller
lyst=lys
Nicklas Færch
Du er satme fuld af sjove løgne thomas!..
Det godt du selv kan hygge dig med det..
Nicklas Færch
Vi andre fiskere har regnet dig ud!!!

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk