Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:19-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
18,2 kilos laks fanget i Storåen på Hardy fluestang05/04/2011 19:21:56
Det tidlige laksefiskeri er langtfra let og der skal ofte arbejdes hårdt for at fange fisk. Når det lykkes er der dog chance for at løbe ind i drømmefisken. Kurt Johannesen er en af de lokale fluefiskere, der dyrker laksefiskeriet i Storåen. Den 2. april var han ved åen sammen med to venner og sønnen Pauli. Kurt fiskede med sin Hardy Swift Mk II 14 fods tohåndsstang og sit Cascapedia Mk II hjul, der efter vores mening udgør et af de bedste laksefluesæt til store laks. Denne dag fik sættet for alvor lov at vise sit værd.

Kurt var egentlig fristet til at holde en kaffepause, men valgte alligevel at fortsættefiskeriet de sidste 20 meter på en plads, hvor han sidste år havde mistet en stor laks. Det gav bonus, da han pludselig fik et solidt hug på fluen. Få øjeblikke senere klingede tonerne fra Cascapediahjulet ud over åen, mens laksen valgte at sætte kursen opstrøms for fuld fart. Først efter 100 meter standsede fisken for en kort stund, inden den atter arbejdede sig yderligere 40 meter ind i baglinen. Kurt gjorde det eneste rigtige og fulgte efter fisken, som i de næste 20 minutter blev holdt på klods hold.

Flere gange under fighten kunne Kurt og de andre tilskuere se fisken på fire-fem meters afstand. Der var ingen tvivl om at det var storlaks, så Kurts søn Pauli holdt sig klar med gaffen. Fisken var endnu ikke helt udtrættet, men første gang den kom tæt på var også den sidste. Pauli var lynhurtig og fik med det samme den store fisk trukket sikkert op på brinken. Det viste sig at være en massiv fisk på 125 cm og 18,2 kilo - indtil videre den største laks fanget på flue i Danmark i år.

Som tidligere nævnt benyttede Kurt et Hardy hjul og en Hardy stang til fangsten. Linen var et hurtigtsynkende integreret skydehoved og fluen var en 'Sjønnes Uldsok' - en variant af den velkendte svenske 'Uldsokken'.

Kurt og hans venner fra Holstebro og Omegns Fiskeriforening er nogle af de ildsjæle, der I årevis har kæmpet for at få åens laksebestand på fode igen, så hvis nogen har fortjent en stor fisk er det ham?

På kinetics YouTube kanal www.youtube.com/user/Kineticfishing finder du en video med Kurt og hans imponerende laks.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk