Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:19-04-2024
Menu
Kalender
April 2024
MaTiOnToFr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Flere vilde fisk i danske vandløb16/02/2012 22:36:16
Ny lovgivning på dambrugsområdet sikrer renere vand og flere vilde fisk i danske vandløb. Vandløbene får igen deres naturlig løb uden dambrugenes opstemninger, og det er noget af det bedste, der er sket for naturen i mange år, mener Danmarks Sportsfiskerforbund.

Danmarks Sportsfiskerforbund glæder sig over Regeringens nye dambrugsbekendtgørelse. Bekendtgørelsen vil skabe det nødvendige incitament til en øget produktion og samtidig reducere miljøbelastningen fra de danske ferskvandsdambrug. Og det kommer naturen og de vilde fiskebestande til gavn.

'Der er væsentlige forbedringer for miljøet på vej med den bekendtgørelse, som miljøminister Ida Auken netop har udsendt. Men det er ærlig talt også på tide, at de danske vandløb ikke længere skal belastes af dambrugserhvervet,' siger Miljøkonsulent i Danmarks Sportsfiskerforbund Lars Brinch Thygesen.

Danmarks Sportsfiskerforbund ser nu frem til, at kommunerne udnytter de værktøjer, de har fået, når de danske ferskvandsdambrugs skal godkendes og reguleres. Hidtil har det været de tildelte fodermængder, der skulle begrænse påvirkningen af det danske vandmiljø. Med det nye værktøj kan kommunernes sagsbehandlere udarbejde korrekte miljøgodkendelser og vandindvindingstilladelser, samtidig med at de sikrer gode betingelser for åernes vilde fisk og vandmiljøet.

Dambrugerne kan fremover øge produktionen, hvis de går over til at anvende velafprøvede, moderne teknologier, så de overholder kravet for udledning af forurenende stoffer til vandmiljøet.

Herudover sker der store ændringer i forhold til vandindvending på dambrug, der vælger at overgå til udlederkrav.

'Vandindvinding til disse anlæg vil fremover ikke være tilladt med spærrende opstemninger, og vandløbenes naturlige hydrologi genoprettes. Det er nok noget af det bedste, der er sket for den danske natur i mange år,' siger Lars Brinch Thygesen.

Ifølge Miljøstyrelsens seneste opgørelse fra januar 2012 findes der i Danmark 228 ferskvandsdambrug, som er beliggende i 29 kommuner. Heraf har kun 135 en miljøgodkendelse, mens 93 producerer uden den nødvendige godkendelse, som loven foreskriver.

'De 93 dambrug har siden 1992 skulle indsende en fyldestgørende ansøgning efter gældende regler, hvilket af forskellige årsager ikke er sket. Det er derfor særdeles glædeligt, at miljøministeren nu har valgt at følge op på Akvakulturudvalgets anbefalinger ved at udsende en bekendtgørelse, der kan løse et stort behov hos dambrugere og frem for alt sikre en væsentlig forbedring for den danske vandløbsnatur,' siger Lars Brinch Thygesen.

I maj 2011 var biolog Henning Mørk Jørgensen fra Danmarks Naturfredningsforening og miljøkonsulent Lars Brinch Thygesen fra Danmarks Sportsfiskerforbund inviteret på ekskursion af Dansk Akvakulturforening, hvor de skulle se nærmere på, hvilke muligheder der er for dambrugserhvervet fremadrettet.

'Her fik vi set, hvilke muligheder den moderne teknologi giver for en miljøskønsom fiskeproduktion. Vi kunne ved selvsyn konstatere, at anbefalingerne fra akvakulturudvalget var realistiske og flere dambrug havde allerede indført den moderne teknologi til glæde for naturen, dambrugeren selv og hans økonomi,' siger Lars Brinch Thygesen.

Danmarks Sportsfiskerforbund har gennem Akvakulturudvalget arbejdet hårdt for at få gennemført den nye bekendtgørelse.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk