Forum  | Seneste nyheder | Kalender | Grejmarked | Bruger logind
Annoncer: Dato:19-06-2019
Menu
Kalender
Juni 2019
MaTiOnToFr
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Forrige | Næste
Afstemning
Antal registrerede brugere: 7365
Status: Du er ikke logget ind!
Ny bruger: Bliv oprettet som bruger
NYHEDER
Vellykket hornfiskefestival på Samsø - kommer på dk4 til efteråret07/06/2013 18:28:51
Vejret var godt og Langør Havn spækket med begejstrede fiskere, da Samsø i weekenden 25.-26. maj fejrede Hornfiskefestival. Weekenden bød på mennesker, musik og ikke mindst friskfangede hornfisk i rigelige mængder.

Tidligt lørdag morgen 25. maj gik startskuddet til Hornfiskefestivalen på Samsø. Øens borgmester Jørn C. Nissen og Gordon Henriksen sendte de fremmødte ud over vandene til både og kyster for at indlede slaget om, hvem der kunne finde Samsøs længste horn; altså fange den længste hornfisk. Selvom det i løbet af dagens første timer kneb med både solskin og hornfiskefangst, tittede solen efterhånden frem, og den negative stime blev brudt, da de første både lagde ind til opmåling.

Samtidigt kunne andre blive klogere på naturens spisekammer, da naturvejleder Bjarne Manstrup fra Samsø Naturskole tog de fremmødte med på opdagelse i planteriget omkring Langør. Senere på dagen slog Naturskolen dørene op til åbent hus for børn i alle aldre, hvor man kunne lære mere om strandens dyr og planter og få syn for sagen, da vejlederne tømte en fiskeruse foran de begejstrede børn. Derudover kunne man få lov at røre ved en ægte levende fisk eller høste ravskatte i sandkassen.

På Langør Havn oplærte frivillige instruktører fra Danmarks Sportsfiskerforbund unge aspiranter i, hvordan man fanger sin første hornfisk og for de kulinarisk interesserede bød eftermiddagen på røgeshow med storrygerne kendt fra DR2-serien af samme navn. Her blev der bl.a. røget Samsøkartofler på papkasse, blåmuslinger på grillstarter, men ikke mindst måtte hornfisken lægge skæl og ben til live-røgningen på havneområdet, og publikum blev budt på røgede smagsprøver.

Det var først søndag, at Samsøs længste horn blev hevet i land og vinderen David Jørgensen triumferede med en fisk på 78,7 cm og en kneben sejr på fire millimeter over junior-kategoriens vinder Malthe Pedersen, som igen kun havde en enkelt millimeter ned til de voksnes nummer to.

"Det har været en fantastisk weekend i hornfiskens tegn, hvor der hverken manglede friskfangede hornfisk eller glade ansigter på havnen i Langøre," siger salgs- og marketingschef hos Færgen, Lindy Kjøller og fortsætter:
"Som en af hovedarrangørerne vil vi gerne takke alle fremmødte; både fiskere og landkrabber, samsinger og tilsejlende for nogle herlige dage på Samsø."

Fiskemagasinet på dk4 var tilstede under hele arrangementet, og der bliver lavet en udgave af det kendte lystfiskermagasin fra stævnet. Programmet bliver sendt til efteråret på tv-stationen dk4.
Flere nyheder

Send din kommentar
Der er ikke indsendt nogle kommentar

Du skal være logget ind for at indsende en kommentar
Navn
E-mail
Besked
Fiskemagasinet.dk
Copyright © 2006 Pro Tackle Interactive / Fiskemagasinet

Indryk annoncer : Kontakt Fiskemagasinet.dk | AnnonceinformationPriser

Partnersites: Grejborsen.dk | Fiskecuppen.dk